Sollentunamusiker på världsturné med Tove Lo

Karl Hovmark från Sollentuna åker på världsturné med Tove Lo.
Karl Hovmark från Sollentuna åker på världsturné med Tove Lo.
Sollentunabon och trummisen Karl Hovmark var nyligen tvungen att ta ett break från jobbet som musiklärare på Töjnanskolan.
Han hade nämligen fått ett annat gig: världsturné med svenska stjärnan Tove Lo.

Turnén börjar i New York den 1 juni, och efter några festivaler i USA åker bandet till Europa och öppnar för Coldplay. Det enda Sverigestoppet är för att head lina på Popaganda i Stockholm i september, och innan turnén avslutas i mitten av oktober hinner de med ett stopp i Australien.

– Det känns ganska sjuk faktiskt, det är inga små scener vi kommer att spela på, säger han till Mitt i.

Själv har Karl en lång bakgrund i Sollentunas lokala musikliv. När han var 9 år gammal började han på Kulturskolan och betade av allt från trumlektioner till ensemblespel och rockläger innan han slutade som 15-åring.

– Kulturskolan har varit grunden för allt. Lärarna, som själva var verksamma musiker, betydde väldigt mycket för mig. Och när jag gick i högstadiet höll vi till på Arena Satelliten mycket och spelade, berättar Karl.

Förutom turnégiget med Tove Lo är Karl Hovmark aktuell med egna bandet Lusid. Bandet, som jämförts med Amason och hyllats av Musikguiden i P3, fick skivkontrakt i februari och har släppt två singlar under våren.

– Det började med att jag och ett par kompisar som spelade lounge jazz på restauranger startade ett band. Vi spelade in allt själva och lyckades få ett bolag intresserade, berättar Karl.

Den 2 juni släpper Lusid sin första EP