Sollentunapolisen tar hjälp av hästar

Polishästarnas närvaro uppskattades av många Sollentunabor.
Polishästarnas närvaro uppskattades av många Sollentunabor.
Under polisens trygghetsinsatser i Tureberg närvarade polishästar – något som uppskattades mycket av lokalbefolkningen. Nu hoppas Sollentunapolisen att det blir ett återkommande inslag i arbetet.

– Folk i alla åldrar kommer fram och hälsar, säger Johan Lundgren på Sollentunapolisen.

Snart kan Sollentunaborna förvänta sig fler besök av polishästar.

Veckorna före sportlovet anordnade polisen en rad trygghetsinsatser i Tureberg med fokus på närvaro och synlighet i området.

Under tre tillfällen deltog även ridande poliser – något som var mycket uppskattat av lokalbefolkningen.

– Jag tror även att både ryttarna och hästarna uppskattade att komma bort från stan en stund, säger Johan Lundgren på Sollentunapolisen.

Många fördelar

Vanligtvis förekommer ridande poliser mest under större manifestationer och fotbollsmatcher, men Johan Lundgren säger att det finns många fördelar med hästar även i andra sammanhang.

– Det handlar dels om synlighet, och sen är man inte heller lika låst till ett geografiskt område som när man fotpatrullerar, säger han.

I början av veckan gjorde de ännu ett besök, och nu hoppas Sollentunapolisen att deras fyrbenta kompanjoner blir ett återkommande inslag i arbetet.

– En fördel är att de väcker mycket uppmärksamhet. Folk i alla åldrar kommer fram och hälsar och det är ett bra sätt att skapa dialog.