ANNONS

S vill använda Sollentunas extramiljoner i välfärden genast

välfärdsmiljarderna bör användas genast, tycker s i sollentuna
Använd extrapengarna från staten på en gång till välfärd så som skola och äldrevård, tycker Socialdemokraterna i Sollentuna.
I går meddelade regeringen och januaripartierna att man skjuter till 5 miljarder extra för välfärden i regioner och kommuner.
Joakim Jonsson (S), oppositionsråd i Sollentuna, vill att kommunfullmäktige tar en tilläggsbudget på sitt februarimöte så att pengarna kan användas redan i år.
ANNONS

– Det är väldigt mycket pengar och vi socialdemokrater vill fördela ut dem till vård, omsorg och skola, säger Joakim Jonsson.

Fördelningen av de 5 miljarderna presenterades av regeringen i förmiddags och för Sollentunas del handlar det om 25 miljoner kronor. Nu är det viktigt att pengarna används i välfärden, där de behövs, menar Joakim Jonsson.

– Inför KF i februari vill jag att vi tar en tilläggsbudget i kommunen där vi fördelar ut dessa pengar redan i år. Om KF inte aktivt tar det beslutet kommer pengarna bara gå till ökat budgetöverskott. Så brukar det bli. I stället för att stärka välfärden kommer alliansens besparingar inom äldreomsorg och skola att fortsätta, säger han.

”Vi ha lagt en budget för 2020”

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) vill inte kommentera extrapengarna alltför detaljerat innan han mer om förutsättningarna för dem och innan han har pratat med de andra partierna i majoriteten (L, KD och C).

– Men vi har lagt en budget för 2020 och vi har inga planer på att förändra den. Nu börjar i stället arbetet med nästa års budget som vi ska ta beslut om i sommar, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.