ANNONS

Solna bibliotek börjar med take-away

Biblioteket i Solna börjar med Take-away
För att minska smittspridningen är biblioteket stängt.
Men personalen plockar gärna ihop en kasse böcker som går att hämta upp vid dörren för den som vill fortsätta låna.
ANNONS

Solnas bibliotek har stängt sina lokaler för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Beslutet gäller tills vidare.

Men samtidigt vill man att folk ska fortsätta låna böcker och därför har de ställt om sin verksamhet litegrann. Bland annat kan du beställa dina böcker som take-away. Det betyder att du böcker och andra medier som sedan plockas av personalen och kan hämtas ut vid bibliotekets entré under vissa tider.

För att beställa en kasse böcker för avhämtning kan du antingen titta in på adressen solna.se/bibliotek eller så kontaktar du biblioteket via telefon eller e-post.

Fakta

Fler förändringar i Coronatider

Avgiften för att reservera böcker slopas, lånetiden förlängs från fyra till sex veckor på böcker som inte är reserverade.
Möjligheten till omlån utökas från två till tre gånger.

 De låntagare som sedan tidigare har ”Boken kommer-service” via biblioteket kan få extra utkörning av önskade böcker/tidskrifter/DVD filmer. Tjänsten är till för den som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning och som bor i Solna. För att bli ny Boken kommer-låntagare går det bra att kontakta biblioteket. 

 Biblioteket har flera digitala tjänster som går att utnyttja direkt hemifrån. Du kan bland annat låna ljudböcker och e-böcker och streama film hemifrån. Biblioteket gör nu en utökad satsning på det digitala utbudet och köper in fler exemplar av nya och efterfrågade e-böcker. Biblioteket utökar också antalet möjliga lån av e-filmer, e-ljudböcker och e-böcker.

 Biblioteket i Solna centrums bokcirkel för föräldralediga är från och med vecka 14 digital. För mer information kontakta biblioteket.

Källa: Solna bibliotek
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.