Nu ska Solna blomma året om

Först ut att få sina planteringar omskötta var torget vid Solna centrum.
Först ut att få sina planteringar omskötta var torget vid Solna centrum.
Hagaprinsessorna har bidragit med inspiration till årets blomsterutplanteringar som i år går i rosa, lila, vitt och silver.
I dag påbörjas jobbet med att smycka kommunens rabatter.

9379 blommor kommer att planteras i totalt cirka 200 urnor, blomsterlådor och rabatter runt om i kommunen. Bland annat kommer fem broar att utsmyckas.

I broräckeslådorna kommer det planteras hängande penséer av en nyutvecklad art som är lite ovanlig och kallas Cool Wave, vilken är kraftig och ska klarar en del köld.

Först på tur stod torget vid Solna centrum som fick sina planteringar fixade under tisdagseftermiddagen.

Prinsessorna inspirerar

Temat för 2018 är Hagaparken och blommorna kommer att gå i rosa, vit, lila och silver. Just nu börjar man med utplantering av penséer, liljeblommande tulpaner och grön törel, vilka alla klarar årstiden bra.

– Man har inspirerats av Hagaprinsessorna, rokoko och Hagaparkens historia, säger Rasmus Sandsten, pressansvarig på Solna stad.

Alla urnor och blomsterlådor kommer nu också att få växter året om då kommunen utökar sitt blomsterprogram till att sträcka sig över hela året.

– I år placerar vi ut fler urnor och blomsterlådor och utökar så det blir blomstersmyckning under större del av året på fler platser. Solna ska vara en ren, snygg och trygg stad året runt, säger Magnus Persson (C), ordförande i Tekniska nämnden.

Fakta

De här broarna får blommor

Storgatan (bron över Huvudsta allé)

Huvudstagatan (bron intill busstorget vid Solna centrum)

Solnavägen (bron intill korsningen med Centralvägen)

Västra skogen (bron på Johan Enbergs väg)

Bagartorps centrum (bron på Bagartorpsringen)

Källa: Solna stad