Baserat på faktorer som tillgång till bostäder för unga, bostadspriser och ungdomsarbetslöshet har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling tagit fram en lista över de bästa och sämsta kommunerna för unga att bo i.
Solna intar plats 161 av 290 kommuner.
– Att Solna hamnar så pass långt ner i vår ranking beror främst på bristen på bostäder för unga och de höga bostadspriserna i kommunen. Det försvårar för unga att köpa en egen bostad och riskerar att leda till missade arbets- och utbildningstillfällen som på sikt försämrar Solnas konkurrenskraft mot andra kommuner, säger Per Sangrud, PR och hållbarhetschef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
"Allt finns här"
Ur ett länsperspektiv ser det ljusare ut.
Solna tar plats 8 av 25 på och rankas som en bättre kommun för unga att bo i än grannarna Stockholm, Järfälla, Sollentuna och Sundbyberg.
Mina Malmius, 25, håller med. Hon är från Sollentuna men pappan, en inbiten AIK-are som ofta tog familjen till Råsunda, gjorde att Solna vann hennes hjärta tidigt.
Nu har hon med hjälp av pengar från ett arv kunnat köpa sin första bostadsrätt nära Solna centrum.
Här är hon också på lunchärenden när Mitt i springer på henne.
– Jag älskar Solna. Allt finns här och det är lätt att ta sig, som en småstad nästan.
Hon berättar att majoriteten av de jämnåriga hon känner bor hemma. Många har också svårt att få jobb och det hänger ju ihop, säger Mina.
Själv fick hon tjänsten som kemiingenjör innan hon ens hunnit ta examen.
– Det enda minuset med jobbet är att det tar en timme och tio minuter att åka kollektivt.
Fler bostäder
Från Länsförsäkringars Fastighetsförmedlings håll behöver trösklarna för att kunna flytta hemifrån sänkas.
De ser positivt på nya bolåneförslag som skulle kräva lägre kontantinsats, och betonar samtidigt vikten av att bygga små och billiga lägenheter.