Många åsikter i het debatt om Solna C och MoS

Många ville debattera insändaren om Solna centrum och MoS.
Många ville debattera insändaren om Solna centrum och MoS.
Att handla eller inte handla på Mall of Scandinavia – det är frågan, enligt er läsare.

Solnabor bör undvika att handla i MoS – annars kommer Solna centrum tvingas stänga. Det menade insändarskribenten Birgitta i ett tidigare nummer av Mitt i Solna.

Hon berättade om centrums trista utveckling på senare tid.

”Till min förfäran ser jag den ena efter den andra butiksägaren i Solna centrum slå igen – i dagsläget sju stycken. Mina egna besök på Mall of Scandinavia kan räknas på ena handens fingrar och jag har alltid gått tomhänt därifrån. Helt därför att jag saknar trivseln”, skrev hon.

Hennes inlägg i debatten gick inte obemärkt förbi – tvärtom. I över en månad har ni läsare debatterat och kommenterat saken på vår Facebooksida!

Frågan om man ska handla i Mall of Scandinavia eller Solna Centrum är en riktig vattendelare. Här är ett axplock av vad ni tyckt hittills.

”Solna Centrum = allt på behändigt avstånd. Effektiv shopping! MoS = ineffektiv shopping!”

”Problemet med Solna C är väl just att det är väldigt höga hyror, snarare än att MoS öppnat, vilket leder till att många tyvärr måste stänga.”

”Mos är 1000 gånger bättre än Solna Centrum. Kommer aldrig besöka Solna C. För min del kan det lika gärna läggas ned. Bygg bostäder istället!