ANNONS

Solna är företagarnas favoritkommun i år igen

Solna stad
Solna stadshus.
För tionde året i rad kniper Solna förstaplatsen i rankingen Sveriges bästa företagskommun.
– Diplom och sånt är inte viktigt i sig, det viktiga är förutsättningarna detta ger oss, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.
ANNONS

Rankingen är klar – Solna är för tionde året i rad den kommun i Sverige som har bäst företagsklimat. Det är Svenskt Näringsliv som genom att sammanställa statistik samt göra en stor enkätundersökning med företagare tar fram listan.

– Det är väldigt väldigt roligt att hålla positionen i 10 år. Diplom och sånt är inte viktigt i sig, det viktiga är förutsättningarna detta ger oss, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Att rankas högt av företagare är viktigt av två skäl, menar han.

– Dels för att människor ska kunna följa sina företagardrömmar, men också för att få människor i egen försörjning.

Han menar att det är tack vare det goda företagsklimatet som Solna har en väldigt låg andel personer som lever på försörjningsstöd.

– Vi frågar alltid företagarna vad vi kan göra för dem, men vi frågar också om de kan göra något för oss. Vi kan erbjuda dem hjälp med rekrytering och de hjälper oss att få folk i arbete, säger Pehr Granfalk.

Staden har även satsat på att hjälpa ensamföretagare, menar han. Bland att annat på biblioteket som fungerar som kontor, vilket kallas för ”boffice”, biblioteket + office.

ANNONS

– Boffice har tagits emot positivt. Där kan man som ensamföretagare träffa andra och byta idéer och erfarenheter, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.