Ny chans för Solna kulturskolas elever

Eleverna ska skapa en svensk flaggshow med musik.
Eleverna ska skapa en svensk flaggshow med musik.
Trots ösregn – eleverna har övat på Råstasjöns IP inför lördag.
Trots ösregn – eleverna har övat på Råstasjöns IP inför lördag.
Friends Arena.
Friends Arena.
Terrordådet mot Ariana Grande-konserten i Manchester i maj sinkade deras medverkan på Europa League-finalen.
Men nu får Solna kulturskolas elever en ny chans – på lördag inviger de landskampen mellan Luxemburg och Sverige på Friends Arena.

Det svenska herrlandslaget i fotboll möter Luxemburg i en VM-kvalmatch på Friends Arena nu på lördag. Vid invigningsceremonin medverkar sammanlagt 120 elever från Solna Kulturskola och Kulturskolan Stockholm i en unik flaggshow.

– Eleverna är så glada och positiva. Det ska bli superroligt. Vi har övat i ösregnet på Råstasjöns IP, säger Margareta Bjerén på Solna kulturskola.

Övning i ösregn på Råstasjöns IP

Tanken var att kulturskolans elever skulle ha uppträtt redan i maj, under öppningen av Europa League-finalen, tillsammans med Solnabördiga Axwell/Ingrosso. Uppträdandet ställdes dock in efter självmordsattentatet mot Ariande Grandes konsert i Manchester. Ett av finallagen var nämligen Manchester United, och de bad att hela ceremonin skulle tonas ner.

Äntligen dags för uppträdande

Men nu ska alltså kulturskolans elever äntligen få uppträda. Eleverna kommer tillsammans att framföra ett dansnummer i svenska flaggans färger.

– Vi har gjort en ny skräddarsydd koreografi och vi har ny musik. Vi kommer att göra en show med svenska flaggan, säger Margareta Bjerén som skapat showen ihop med Elisabeth Karlström samt Anna och Sabina från Kulturskolan i Stockholm.

Lördagens match förväntas slå publikrekord med över 49 000 sålda biljetter. Matchstart är satt till kl. 18.