ANNONS

Solna C och MoS laddar för Black Friday

Veronica Sjövik Sten, Centrumchef Solna Centrum
Många ger sig ut för att fynda under morgondagen
Imorgon är det många som kommer rusa till butikerna för att ta del av rabatterbjudanden för Black Friday.
Motståndsrörelsen växer, men även viljan att fynda.
ANNONS

I morgon, 23 november, är det dags för Black Friday. Handelsjippot kommer från USA och konceptet går ut på att butikerna pressar sina priser – och konsumenterna sätter sprätt på sina pengar.

Med åren har dagen vuxit i popularitet och även skapat kaos.

Bland annat rapporterades det för några år sedan om en butik i Göteborg där utförsäljningen av en vattenkokare resulterade i slagsmål och att köpsugna besökare trampade ner varandra.

Tävlingar och DJ

Veronica Sjövik Sten, Centrumchef Solna Centrum, hoppas på samma uppslutning som i fjol. Gallerian har laddat upp med smakprovning, dryck, tilltugg och DJ från klockan 16 – i övrigt kör man samma öppettider som vanligt.

Det ordnas även en Black Friday- tävling på torget där man kan vinna presentkort på 2000 kronor.

Årets julklapp – ett återvunnet plagg – tror hon kan vara till fördel för Stadsmissionen. Till förmån för dem kommer även Solna centrum att anordna en julklappsinsamling under dagarna före jul.

Det har i år bildats ett starkt motstånd mot konsumtionshetsen och Black Friday. Hur tar ni själva ert miljöansvar?

– För oss är det viktigt att bidra till en bättre miljö. Vi och våra hyresgäster källsorterar avfall, vi har även en samlare i centrum där våra besökare kan lämna in sitt mindre el avfall , batterier och glödlampor. Vi köper även grön el i form av vindkraft och vi har en miljöcertifiering för kommersiella fastigheter, säger Veronica Sjövik Sten.

Hon berättar att gallerian även har ett större projekt på gång där de inom kort kommer att öppna ett miljörum i Solna Centrum där kunderna ska kunna lämna in mindre elektronikapparater.

ANNONS

Black Friday-bingo

Även Mall of Scandinavia laddar för morgondagen.

Här kommer bland annat det digitala varumärke Ivyrevel att öppna upp i The Designer Gallery.

Under helgen kommer kunder även kunna spela  Black Friday-bingo, där deltagarna får en bingobricka med olika uppdrag att utföra i olika butiker – allt från armhävningar utanför ett gym till att inhandla en valfri julklapp.