Solna näst bästa storstad att bo i

Solna
Solna är nästa bästa storstadskommun att bo.
För fjärde året i rad placerar sig Solna i toppen i tidningen Fokus årliga ranking Bäst att bo. Sundbyberg klättrar också.

Solna är landets näst bästa storstadskommun att bo i efter Stockholm, enligt tidningen Fokus årliga ranking Bäst att bo som presenterades idag torsdag.

Solna kniper topplaceringen i konkurrens med landets övriga 46 storstadskommuner.

”Bäst att bo” består av en totalranking med Sveriges samtliga 290 kommuner och ranking i kategorierna storstad, stad, landsbygd och glesbygd.

Tidningen Fokus gör rankingen i samarbete med professor Charlotta Mellander med forskarkollegor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, och den baseras på ett index med 43 variabler.

Syftet med Bäst att bo är att lyfta fram exempel på kommuner som har lyckats, resonera om varför och undersöka villkoren för boende och regional utveckling i stort.

Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande är nöjd.

– Det är roligt att Solna för fjärde året i rad ligger i topp i Bäst att bo. I år igen är Solna dessutom nominerad till Årets Superkommun. Solnabor och medarbetare i staden kan sträcka på sig. Det här visar att vi har sätt att göra saker rätt, säger han.

De senaste fyra åren har Solna hamnat i den absoluta toppen bland storstadskommunerna.

2015 rankades man femma, 2014 blev man tvåa och 2013 knep man förstaplatsen.