Solna ny knutpunkt för arbetslösa

Arbetsförmedlingen i Stockholms län organiseras om. Dagens 28 kontor ska bli till 11 enheter som placeras på knutpunkter i länet.

Solna Business Park blir en av dessa.

Arbetsförmedlingens omorganisation av kontorsnätet ska vara genomförd till och med 2019. Myndigheten hoppas kunna finnas mer där kunderna är och kunna lösa matchningsuppdraget mer effektivt.

– Det har hänt mycket i Stockholm de senaste åren och vi behöver anpassa oss. Vi har tittat på var det är lätt att ta sig, var folk bor och var våra kunder finns och gjort en anpassning efter det, säger Pia Ackmark, marknadschef Stockholm-Gotland i ett pressmeddelande.

I stället för kontor ska man satsa på mobila team som ska förstärka där det behövs, exempelvis för att möta upp den ökande andelen nyanlända. De resurser som frigörs kan myndigheten satsa på fler förmedlare som jobbar med arbetsgivarkontakter och på ökad samverkan med kommunerna.

– Vi drar inte ner på verksamheten i Stockholm. Vi satsar på medarbetare i första hand och lägger kontoren där de behöver finnas. Arbetsförmedlingens digitala utveckling har också gjort det möjligt att boka möten och skriva in sig via nätet. Till följd av det kan vi minska drop in-besöken som allt färre kunder vill ha, säger Pia Ackmark.

Fakta

Här hamnar de nya enheterna

Kommuner där Arbetsförmedlingen kommer att ha sina nya enheter 2019 enligt inriktningsplanen:

Botkyrka, Haninge, Huddinge, Järfälla, Nacka, Norrtälje, Solna, Stockholm, Södertälje, Täby, Upplands-Väsby

Källa: Arbetsförmedlingen