Videoklippen inifrån det tomma kontorshuset visar enligt staden olika våningsplan, källaren och andra delar av fastigheten.

Igår gick en varning ut till vårdnadshavare i Solnas grundskolor och gymnasier, vilket Fastighetsvärlden var först att berätta.

Till Mitt i säger säkerhetschefen Andreas Heuer att staden inte fått information om att någon skadats i fastigheten. Däremot är det känt att folk vistas, övernattar och vid flera tillfällen har eldat i den. Det skapar otrygghet i närområdet.

Utskicket till föräldrarna ska uppmana till samtal i hemmen.

– De här bilderna och klippen som sprids på Tiktok skulle kunna trigga barn och unga att ta sig in. Det är farligt, det finns risk att man trillar ned och slår sig. Vi vill uppmana vårdnadshavare att prata med sina barn om det, säger Andreas Heuer.

Trots stängsel

Han konstaterar att det stängsel som staden tvingade fastighetsägaren Parkgate att sätta upp i våras inte funkat så som man önskat.

– I avvaktan på en slutlig lösning gör vi vad vi kan för att ingen ska komma till skada. Polisen är inkopplad och väktare ronderar i området.

Redan i våras berättade föräldrar för Mitt i om så kallade "challenges" på Tiktok där elever från olika skolor i Solna utmanade varandra att ta sig in i fastigheten.

Andreas Heuer säger att staden hört om utmaningarna men inte fått bekräftat att de skett.

De nu aktuella klippen på plattformen ska staden ha uppmärksammat för ett par veckor sedan. Vem som ligger bakom dem är okänt.

Parkgate gick i konkurs för ett par veckor sedan och ödehuset kommer så småningom säljas.