Solnadansare in i hetluften – gör mästerskapsdebut i dag

Simon Hernandez och Linn Stenmark, Solna Sportdansklubb.
Simon Hernandez och Linn Stenmark har kvalat in till EM som avgörs i dag.
Solna Sportdansklubbs Simon Hernandez och Linn Stenmark dansar i dag i EM – det blir deras premiär på den internationella mästerskapsscenen.

Simon Hernandez och Linn Stenmark från Solna Sportdansklubb är just nu på plats i Moldaviens huvudstad Chisinau. De är ett av två par som har kvalificerat sig för att få representera Sverige i ungdomsklasserna vid EM i latinamerikansk dans.

– Det känns jättekul och är en stor ära. Det är första gången vi är med på ett stort mästerskap, så det blir mycket att ta lärdom av, säger Simon Hernandez.

Hög kvalitet

De anlände till Moldavien i torsdags och gör entré på dansgolvet i dag. De är både fysiskt och mentalt så förberedda som de kan bli, berättar Simon Hernandez.

– Som alla mästerskap är det en tävling med oerhört hög kvalitet och det är stor skillnad mot de svenska tävlingarna, dansgolvet blir väldigt tufft att stå på, det blir nästan som en krigszon. Det gäller att våga ta plats och bjuda de andra på en match trots att man kommer från lilla Sverige.

– Mycket handlar om vem som syns mest och det har vi pratat mycket om på förhand, hur vi ska lyckas att synas bland alla andra dansare.

Tävlingarna pågår i dag och i morgon, söndag, deltar Simon Hernandez och Linn Stenmark i ytterligare en tävling i Moldavien.