ANNONS

Solrum med sandstrand på nytt äldreboende

Terass, gym och ett solrum med sandstrand – det finns på det nya äldreboendet Aleris Tule Plaza vid Tuletorget som invigdes i förra veckan.
– Jag har sett och hört mycket, men inget är så fint som det här hemmet, säger Sven som är en av de första att flytta in.

ANNONS

De första boende flyttade in här redan i mars men i onsdags klipptes det blå-gula invigningsbandet av Sven – en av de boende på Aleris Tule Plaza.

– Jag har sett och hört mycket, men inget är så fint som det här hemmet. Jag bodde tidigare själv i en lägenhet i Sundbyberg, min hustru var omhändertagen och bodde på Ekbacken. Vi träffas varje dag nu, det kunde vi inte göra tidigare, säger han i den film som spelades in under invigningen.

 

Bandet klipptes av Sven – en av de boende på Aleris Tule Plaza. Foto: Aleris

Det nya äldreboendet Aleris Tule Plaza har 63 lägenheter fördelat på sex våningar. Här hyr de boende en egen lägenhet men har ett gemensamt vardagsrum och matplats.

Äldreboendet har även något extra utöver en takterrass, vinterträdgård och gym. Här finns nämligen ett solrum där de boende kan njuta av strålarna från en värmelampa och sanden mellan tårna, oavsett årstid.

Där finns även en juicebar där de boende kan få sig en drink.

 

ANNONS