Här är sommarens utomhusfester i Huddinge

Konsertbild på Panetoz vid Huddinge centrum. Användes till en artikeln om evenemang under sommaren i Huddinge 2019.
Konserter och evenemang vid Huddinge centrum är bara några av de utomhusevent som sker i Huddinge den här sommaren.
Sommarvärmen tillåter olika aktiviteter och evenemang att flytta utomhus under några månader. Mitt i Huddinge har samlat ihop några av sommarens festivaler, loppmarknader och annat.

Huddinge Jazz & Blues

Vad: Huddinge kommun och Huddinge jazzförening anordnar Guddinge Jazz & Blues i två dagar vid Huddinge centrum. Under fredagskvällen är det tre konserter och på lördagen är det fem stycken. Det kommer även finnas mat och dryck till försäljning. Festivalprogram går att ta del av på kommunens hemsida.

När: 24 och 25 maj.

Pris: Fri entré.

Huddingedagen

Vad: Kommunens årliga event hålls även i år i Sjödalspaken. Företag, föreningar, representanter från kommunen och politiska partier samlas för att träffa Huddinges invånare. Det kommer även finnas barnaktiviteter, loppmarknad och underhållning under dagen.

När: 25 maj. Klockan 10 till 16.

Pris: Fri entré.

Mitt 143-festivalen

Vad: 127-festivalen i Skärholmen har växt och kommer i år även hållas vid Vårby gård. 143-festivalen kallas den nya som innefattar musik, dans och idrott. Festivalen är planerad att avslutas med en konsert. Artist har ännu inte bekräftats för konserten.

När: Vecka 26. Sista veckan i juni.

Pris: Fri entré.

Vårby gård får populär festival i sommar

Träning i Rådsparken

Vad: Under sommaren så ges möjligheten att träna tillsammans utomhus i Rådsparken. Det blir yoga, zumba, jympa och andra former av styrke- och konditionsträning.

När: Hela sommaren – maj till augusti. Torsdagar från 17.30.

Pris: Gratis.

Bakluckeloppis i Lissma Park

Vad: Loppis med på landet-känsla i Huddinge. Här säljer folk prylar direkt ur bakluckan, med ett blandat­ utbud av leksaker och nyttoprylar, vintagekläder­ och antikfynd. Det blir även uppvisningar, ­musik, minigolf och mat.

När: Söndagar, kl 8–16, från första helgen i april till och med sista helgen i oktober. 

Pris: Fri entré för besökare. 150 kronor för de som vill sälja.

Huddingeloppet

Vad: Förra året hölls den örsta upplagan av Huddingeloppet, som kommer tillbaka för ett andra år. Loppet går genom Huddinge centrum med målgång i Sjödalsparken. Banan är en slinga på 2,5 km och det finns tre olika klasser: 5 km för kvinnor & män; 2,5 km för pojkar & flickor 10-14 år; 500 m för pojkar och flickor 3-9 år

När: 24 augusti. Knatteloppet: kl 12:00, Ungdomsklassen: kl 12:30, Vuxna: kl 13:15

Pris: Barn och ungdom – 100 kr. Vuxna – 150 kr fram till 11 juni. 200 kr mellan 11 juni och 22 augusti.

Huddinge Loppmarknad

Vad: Huddinge Hockey anordnar årligen loppmarknader i Sjödalsparken. I år finns det plats för 200 bord. De anordnar även loppmarknaden under Huddingedagen, med plats för 100 bord. Information om bokning och övrig information om loppmarknaden finns på facebooksidan Huddinge Loppmarknad.

När: 26 maj (i samband med Huddingedagen och Huddinge Jazz & Blues) och 25 augusti.

Pris: 250 kronor kostar det att boka bord.