Här är sommarens utomhusevenemang i Nacka

Skylt loppis loppmarknad
Under sommaren i Nacka så blir det bland annat loppis, allsång och karneval.
Sommarvärmen tillåter olika aktiviteter och evenemang att flytta utomhus under några månader. Mitt i Nacka har samlat i hop några av sommarens utomhusteatrar, allsång och annat.

Orminge Karneval

Vad: Sedan 1980 har det anordnats karneval i Orminge. Årets karneval är den 40:e i ordningen. Varje karneval brukar ha ett tema, i år är temat ”Koppen, inifrån och ut”. Det blir framträdande för stora och små. Bland annat så spelar bland annat Dani M och Mora Träsk, med mera. Det blir även andra aktiviteter och underhållning.

När: 24 och 25 maj.

Pris: Fri entré.

Sommarteater

Vad: En utomhusaktivitet för yngre barn. I parken utanför Dieselverkstaden kommer det att anordnas sommarteater. Under tre lördagar spelas tre föreställningar med fri entré. Föreställningarna heter ”Havet med kompani Fjård”, ”Mirakelpojken med kung & drottning” och ”Nalle clown– har fjärilar i magen”.

När: 8, 15 och 29 juni. Klockan 13.00.

Pris: Fri entré.

Kulturhistoriska vandringar

Vad: Kulturnämnden i Nacka har tagit fram några historiska vandringar. Två av dessa kommer att vandras i början av sommaren. De två vandringarna i fråga sker i Saltsjöbaden och Nacka ström. Information om anmälan och ytterligare information om vandringarna finns på kommunens hemsida. Det finns ett begränsat antal platser.

När: 11 juni i Saltsjöbaden. 13 juni i Nacka ström.

Pris: Gratis.

Allsång på Marcusscenen

Vad: Sjung med artisterna på scen det blir Allsång på Marcusscenen vid Dieselverkstaden. Johan Ståhl och Mattias Karlsson, som är landets enda turnerande allsångsledare, håller i allsången. De två har bland annat gästat Allsång på skansen vid två tillfällen.

När: 3 augusti. Klockan 14.00.

Pris: Fri entré.

Sickla Loppis

Vad: Sickla loppis är en kombinerad loppmarknad och folkträff. Utöver den klassiska loppmarknaden där folk säljer och köper från varandra så blir det även bland annat livemusik.

När: 31 augusti. Klockan 10 till 16.

Pris: Gratis att besöka. Att få plats för försäljning: 240 kr för privatpersoner, 450 kr för företag.

Sicklaloppet

Vad: Det historiska Skurulopet drog igång för över 100 år sedan. Med tiden kom loppet att läggas ner. Men 2011 fick det på sätt och vis nytt liv, i form av Sicklaloppet. Löploppet är på 10 km längst Sickla och Hammarby sjöstads stränder. Under dagen springer även olika barn- och ungdomsgrupper kortare lopp. Loppet hålls strax efter att sommaren slutat och hösten börjat, men vi väljer ändå att ha med den här.

När: 15 september.

Pris: Anmälan kostar 260 kronor. Läs mer på Sicklaloppets hemsida.