ANNONS

V-förslag: 70 nya sommarjobb och anställning av fältassistenter

Sandra Lindström och Linda Cighén, Vänsterpartiet Solna
Vänsterpartiets Linda Cigéhn och Sandra Lindström kommer med flera förebyggande trygghetsåtgärder.
Vänsterpartiet föreslår 70 nya sommarjobb för gymnasieungdomar och vill heltidsanställa fyra fältassistenter som ska jobba förebyggande med Solnaungdomar.
ANNONS

Satsningarna är en del i ett paket av trygghetssatsningar för drygt 7 miljoner kronor som V gör i sin skuggbudget för nästa år.

En miljon till att stärka kvinnojouren och halverad maxtaxa i hemtjänsten är andra stora förslag som V presenterade på tisdagen och som partiet kopplar till trygghet.

– Trygghet är inte bara övervakningskameror och fler gatlyktor. Vänsterpartiet sätter det förebyggande arbetet i fokus, säger vice gruppledare Linda Cigéhn (V) i ett pressmeddelande.

”Gör stor skillnad”

Den halverade maxtaxan i hemtjänsten, från drygt 2 000 kronor till 1 000 kronor, ger en dryg tusenlapp mer kvar i plånboken för de med störst hjälpbehov. Och för deltagare i daglig verksamhet inom LSS vill V ha en lönebonus på 750 kronor i månaden för de med hög närvaro.

– Att tvingas vrida och vända på varje krona är tärande och hindrar en från att göra saker alla mår bra av. En tusenlapp extra i månaden gör stor skillnad för tryggheten och välbefinnandet, säger oppositionsråd Sandra Lindström (V).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.