ANNONS

Trots snabba puckar – staden skakade fram 65 sommarjobb

Sommarjobb Lidingö
Lidingö fick fram 65 sommarjobb trots tidsbrist och corona
När regeringen tidigt i maj bestämde att kommuner som kunde ordna fram sommarjobb till ungdomar blev det bråttom i stadshuset för att hitta lämpliga platser. Nu har man lyckats skapa 65 jobb.
– Alla i stadshuset har hjälpt till säger Mahdi Daemi, Lidingö stad.
ANNONS

Skräpkoll, fotografering och inhandling åt äldre. Det är några av de jobb skolungdom från Lidingö fått i årets sommarjobbsatsning.

– Att få ihop så många jobb på så kort varsel är verkligen en bedrift av staden. Nu hoppas jag att de som fått sommarjobb får bra erfarenheter och att de framöver kan bli goda ambassadörer för staden, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden i ett pressmeddelande.

Innan coronapandemin bröt ut var tanken i år att Lidingö stad inte skulle erbjuda kommunala sommarjobb. I stället skulle unga får stöd att själv söka jobb i det lokala näringslivet. Men när krisen kom och näringslivet drabbades hårt sjönk möjligheterna att få ett extraknäck över sommaren dramatiskt.

Men på grund av pandemin beslutade sig staten för att skjuta till pengar till kommuner som kunde skaka fram jobb.

Regeringspengar ger hopp om fler sommarjobb på ön

Pengarna fördelas av Arbetsförmedlingen utifrån hur många jobb en kommun lyckas få fram. Av de 180 miljoner som tillslogs har Lidingö fått drygt en miljon kronor.

65 jobb har det blivit, något mer än de 50 jobb man hade som målsättning.

– Hela stadshuset har hjälpt till. Vi är glada för det men kunde man fixa fler jobb vore man förstås ännu gladare, säger Mahdi Daemi handläggarepå  Lidingö stad.

ANNONS

Det var hård konkurrens om jobben. Över 500 ungdomar sökte.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.