ANNONS

Sommarjobbare laddade för 127 Festivalen

sommarjobbare
Redo att hugga i : Sätrakillen Bedran Sarikaya, 19, och Bredängstjejen Nicole Voorn, 17.
Den 25 juni startar 127 festivalen. Den pågår i sex veckor och skulle inte vara möjlig utan sina hundra sommarjobbare.
Mitt i träffade två av dem – båda lika laddade.
ANNONS

Bredängstjejen Nicole Voorn, 17, och Sätrakille Bedran Sarikaya, 19, har äntligen sommarlov. Hon har gått ut första året vid vid Solna gymnasium, där hon pluggar beteendevetenskap. Han har tagit studenten, efter tre år på ekonomiprogrammet vid Kärrtorps gymnasium.

Det är skönt att vara ledig – men de ser ändå fram emot sina sommarjobb. För andra året i rad hugger de i vid 127 Festivalen.

– Det var verkligen jättekul och lärorikt förra sommaren. Jag fick mycket mer förståelse för hur man hanterar barn och unga när deras föräldrar inte är med, säger Nicole Voorn, 17.

Över 30 000 kommer

Mitt i träffar de två sommarjobbarna vid parkleken Ängen en varm dag i mitten av juni. Både fotbollsplanen och basketplanen ligger öde. Snart blir det annorlunda. Den 25 juni startar årets 127 Festivalen, som lockar över 30 000 besökare under sex veckor.

sommarjobbare

Nicole Voorn och Bedran Sarikaya har själva hängt mycket på 127 Festivalen. Nu tar de hand om barn och ungdomar, och lär dem spela basket.   Foto: Märta Lefvert

Då behövs sommarjobbarna. 100 ungdomar mellan 15 och 19 arbetar med festivalen, under tre veckor var. Tanken är att festivalen inte bara ska vara för unga, utan också skapad med hjälp av de unga. Så många ungdomar som möjligt i 127-området ska få chansen att jobba med den, och att känna sig stolta över vad de gör.

– Jag ska vara med i sportgruppen i tre veckor, här i Bredäng och i Vårberg. Precis som förra året är jag stationerad vid basketen. Det passar bra, för jag var basketspelare förut. Och som tjej är det kul att få stå i centrum för sportarrangemang, det brukar oftast vara killar som gör det , säger Nicole Voorn.

ANNONS

Mycket värme

Även Bedran Sarikaya ska lära ut basket, i Skärholmen och Vårberg. Han är visserligen främst en fotbollskille, men kan mycket om basket ändå. Och så tycker han om att jobba med barn och ungdomar.

– 127 Festivalen är en sådan skön plats att vara på. Det finns så mycket värme mellan alla ungdomar. Man vill verkligen gå till jobbet, för det ger så mycket, säger han.

Både Bedran Sarikaya och Nicole Voorn har hängt mycket på 127 Festivalen under sin uppväxt. Den är perfekt både när man vill träffa kompisar och möta nya människor, tycker de. Som sommarjobbare ska de se till att ingen lämnas utanför.

– Det är en jätteviktigt uppgift att få alla att känna att de är med i gruppen. Alla ska känna att de är med i gemenskapen, säger Nicole Voorn.

Fakta

Det här händer under festivalen

Organisationen Mitt 127 ordnar festivalen, för sjätte året i rad.

I år pågår den 25 juni–3 augusti och flyttar mellan fyra olika områden. Nytt för i år är att Sätra ingår:

Vecka 26-27: Bredäng (parkleken Ängen).

Vecka 28: Vårberg (Vårgården).

Vecka 29: Sätra (Sätradal). Viss verksamhet även vid Vårgården.

Vecka 30–31: Skärholmen (Skärholmstorget och Gymnasietorget).

Alla aktiviteter är kostnadsfria och öppna för alla. Variationen är stor, med allt från bollsporter och annan idrott, dans ( t ex persisk folkdans, chilensk dans, samba och orientalisk dans), dj-skola, karaoke, ansiktsmålning, skattjakter och kreativt skapande.

Festivalen pågår måndag–fredag kl 12-18, utom större arrangemang och turneringar som oftast sker på helger och/eller kvällar. Hela schemat finns på sajten mitt127.se.

Några stora events:

27 juli klockan 18: Dancebattle den i Skärholmens centrums parkeringshus.

28–29 juli:  Fotbollsturnering på Vårbergs IP. Det blir fotboll, mat och musik.

3 augusti: Avslutningsfest. Exakt vad den kommer att bestå i är inte klart.

Källa: Mitt 127
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.