ANNONS

Sommarjobben räcker inte till alla som sökt

parkskötsel
Parkarbete är ett av de vanligaste jobben som erbjuds i sommar.
Förra året fick alla ungdomar som sökte sommarjobb i Rinkeby-Kista erbjudande om jobb. I år räcker inte jobben till alla, trots att stadsdelen får största potten i staden till sommarjobben.
ANNONS

Rinkeby-Kista fick 14,5 miljoner kronor till sommarjobb i år – vilket är mest resurser i staden och räcker till 1175 sommarjobb. Men det räcker ändå inte till att erbjuda jobb till alla de 1 775 ungdomar i stadsdelen som sökte sommarjobb.

– Förra året hade vi lika många sökande och av dem tackade 1 478 personer ja. Då tog vi pengar från egen budget för att täcka upp, men i år måste vi hålla oss inom ramarna för stadens budget, säger Susanne Tengberg på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

I sommar erbjuds även 65 ungdomar sommarjobb med språkstöd via SFI.

Nytt för i år är Summer Business Challenge som är ett pilotprojekt där 25 ungdomar får utveckla affärsidéer inom den offentliga sektorn.

Rinkeby-Kista är en av stadsdelarna som är ingår i Ungdomskommissionen, där 50 ungdomar ska få sommarjobba med ett projekt som ska ta fram förslag på lösningar som kan utveckla stadsdelen.

De som har fått jobb i sommar har fått besked.

– Processen fortsätter fortfarande, eftersom en del tackar nej till jobb, och då fyller vi på platserna med andra sökande, säger Charlotte Björkehag, samordnare för feriejobb i stadsdelen.

Det finns fortfarande chans att få jobb, då vi fyller platserna när någon tackar nej till det erbjudna jobbet.

Jobben erbjuds på förskolor och i parklekar, inom äldreomsorgen och inom parkskötsel.

ANNONS

– Vi har även lite ovanligare jobb, som till exempel ett filmprojekt där de som jobbar ska skapa en film, säger Charlotte Björkehag.

Fakta

Löner

16 år – 83,50 kr/h

17 år – 93,50 kr/h

18 år – 110 kr/h

19 år – 122 kr/h

Källa: Stockholms stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.