ANNONS

Högt tryck på 127-festivalen

Mark Bajic utmanar Rodah Al Zubiedy på basketplanen.
Mark Bajic utmanar Rodah Al Zubiedy på basketplanen.
127-festivalen i Bredäng.Melike Kinali pysslar med Rina Gaber, 9 år.
Melike Kinali lär Rina Gaber hur man gör en drömfångare.
Både Felicia Platner från vårberg och Derya Salimi från skärholmen har jobbar med 127-festivalen under många år.
Felicia Platner och Derya Salimi har jobbar med festivalen i flera år.
127-festivalen är i full gång. I snart två veckor har barn och unga vallfärdat till Bredäng och nästa vecka flyttar festivalen vidare till Vårberg.
Mitt i gjorde ett nedslag och mötte många nöjda sommarlovsfirare.
ANNONS

De senaste två veckorna har det varit extra rörelse i parkleken Ängen i Bredäng. Det är 127-festivalen som sedan sommaren 2010 ordnar sommarlovsaktiviteter där besökarna bland annat kan prova på olika sporter, vara med i turneringar, dans eller pyssla.

Den här och nästa vecka har festivalen flyttat vidare till parkleken Vårgården i Vårberg, för att de följande två veckorna, 24 juli-6 augusti, flytta vidare till Skärholmstorget.

– Alla är väldigt glada över det här och att det finns så många olika aktiviteter. Festivalen har vuxit för varje år och nu kommer det även barn och unga från andra delar av stan, som Kista och Fittja till exempel, säger arbetsledaren Felicia Platner, som har jobbat med festivalen i flera år.Hon uppskattar att det på den mest välbesökta dagen hittills i sommar var 600 besökare. När Mitt i besöker festivalområdet är det runt 200 barn och unga på plats.

En av dem är Sätrabon Rina Gaber, 9 år, som sitter i pysseltältet och lär sig göra drömfångare.

– Jag har provat på skateboard och dansa-pausa också, men jag tycker att det är roligast att sitta här och rita och pyssla. Det är kul när man är på festival och det finns en massa roliga aktiviteter, säger hon.

ANNONS

Ger många sommarjobb

Lite längre bort utmanar ledaren Mak Bajic 9-åriga Rodah Al Zubiedy från Vårberg på basketplanen.

– Det är superkul och jag har varit här i flera dagar. Festivalen är något man längtar efter när det är sommarlov, säger Rodah Al Zubiedy.

Festivalen sysselsätter också många lokala sommarjobbare. Tillsammans med de åretruntanställda jobbar runt 120 personer med festivalen under sommaren.

– Det är positivt, eftersom det ger alla ungdomar som jobbar med det här en chans att komma in i arbetslivet, säger Felicia Platner.

Fakta

Lite större evenemangen utöver de dagliga aktiviteterna

*7 juli: Grillning, basket och andra kvällsaktiviteter för unga vid parkleken Ängen, kl 18–22.

*8 juli: Utomhusbio för barn i Sätradalsparken är årets stora nyhet – det blir första gången 127 Festivalen visar film utomhus. Klockan 17 visas den tecknade filmen Zootropolis på en jättelik ledskärm. Klockan 20 visas ”Dröm vidare”, med 11-årsgräns. Filmvisningarna är en avslutning på Barnens dag, med mängder av aktiviteter för de mindre. Ponnyridning, trollkarlsshow och pyssel, är några exempel.

*22 juli: Musikhörnan, i parkleken Vårgården. Musiker och sångare uppträder med poplåtar som man vanligtvis hör med stora arrangemang. Här blir det avskalade, nära tolkningar. Möjlighet finns för publiken att uppträda.

*25 juli: Dansworkshops i Andra hemmet i Skärholmen centrum. Lektioner i både hiphop och i dancehall, 15.00-16.30 och17.00-18.30.

27 juli: Dancebattle i olika stilar i Andra hemmet, klockan 17–21.

*4 augusti: Stor avslutningskonsert på Skärholmstorget, med en hemlig artist. Förra året uppträdde bland andra Linda Pira. Då kom nära 4 000 besökare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.