Min lokala hjälte

Sommarlovskul i Vasastan

Kusama med pumpa.
Kusama med pumpa.
Nu är det bara nio dagar kvar av sommarlovet och folk börjar komma tillbaka till stan. Men innan det är dags för skolstart finns roliga saker att göra i Vasastan.

Vasastans fritidsgård har aktiviteter varje dag. I går skulle det ha blivit en badtur, men kyligt väder ändrade planerna till film och popcorn inomhus. Men i dag blir det dans Daniel Rörström som är lärare på Scandinavian Dance Academy. Samling i Vasaparken klockan halv tolv för den som är mellan 10 och 12 år och halv tre för deltagare mellan 13 och 15 år.

På torsdag tar ledarna med sig barnen ut till Solna klättercenter. Torsdagen blir det bad om vädret tillåter och på fredag är det cupcakedekorering. Vill man veta mer kan man kolla in fritidsgårdens Facebook- och Instagramkonton.

Är man mer intresserad av bilder ska man ta sig ner till Skeppsholmen. På Moderna museet pågår just nu en utställning av den japanska konstnären Yaoui Kusamas verk, som känns igen på sin prickighet. Inspirerade av den kan barn från fyra år arbeta med prickar och mönster i museets verkstad. Man hämtar biljetter i kassan när museet öppnar klockan tio. Verkstaden håller öppet mellan tolv och fyra på eftermiddagen varje dag veckan ut.

Ett stenkast från Moderna på Skeppsholmen ligger Mindepartementet, en ännu ganska ny konsthall för konst och foto. Där visas den finske fotografen Esko Männikkös bilder och i samband med den ordnas två workshops för barn mellan 8 och 12 år.

På onsdag mellan 10 och 12 handlar det om självporträtt. Det blir diskussionen om utställningen och om självporträtt och sedan får man göra egna.

På torsdag blir det ramtillverkning av återanvänt material.