ANNONS

Sommarparkering införs i fem parkeringsgarage

Från och med på onsdag kan bilister parkera längre tid än vanligt i flera parkeringsgarage i staden.

Försöket med sommarparkering i Råcksta, Brommaplan, Ropsten, Hammarby sjöstad och Skarpnäck ska utvärderas efter sommaren.
ANNONS

Syftet med sommarparkeringen är att bilisterna som vanligtvis parkerar på gatorna ska kunna parkera i fem p-hus i staden under längre tid än vanligt, exempelvis när de är på semester.

Mellan den 15 juni och 15 augusti kan bilisterna välja fler dagar än vad som är möjligt i automaterna i p-husen i Råcksta och Brommaplan, Ropstens infartsparkering, P-hus Sjöstaden samt Hundkapplöpningen i Skarpnäck.

Det behövs inget hyresavtal med Stockholm parkering utan man kan välja antal dagar fritt. Det går endast att köpa sommarparkeringen via Stockholm parkerings hemsida. En vecka sommarparkering kostar mellan 70 och 210 kronor beroende på parkeringshus.

I höst ska Stockholm parkering utvärdera det nya konceptet med sommarparkering.

Tanken med sommarparkeringen är dels att få bort bilar för gatorna, att vara till nytta för stockholmarna – och att tjäna pengar på platser som annars inte hyrs ut.

– Förhoppningen är att underlätta för stockholmarna och använda parkeringar som annars skulle stå tomma, säger Christian Rockberger, vd för Stockholm Parkering.

Fakta

Här införs sommarparkering

P-hus Råcksta, 50 platser

P-hus Brommaplan, 50 platser

Ropstens infartsparkering, 50 platser

P-hus Sjöstaden, 25 platser

Hundkapplöpningen, Skarpnäck, 50 platser

Källa: Stockholms stad