ANNONS

Här sommartränar hockeyproffsen i Huddinge

Jonathan Davidsson siktar på att ta en plats Columbus i NHL i höst.
Jonathan Davidsson siktar på att ta en plats Columbus i NHL i höst.
På Träningsverkstan i Huddinge förbereder sig ett antal hockeyspelare inför den stundade säsongen.
En av dem är Jonathan Davidsson som i höst siktar på NHL-spel.
– Jag åker över till Columbus om en månad. Mitt mål är att ta en plats där. Jag känner mig redo och det ska bli kul, säger han.
ANNONS

Den gamla verkstadslokalen på Sjödalsvägen blev för tre år sedan hem åt Träningsverkstan.

– Vår tanke är att vara ett sport- och prestationsgym. Vi fokuserar på prestationsträning för idrottare och främst hockeyspelare, säger Jonas Jonas Jendhammar, personlig tränare och delägare i Träningsverkstan.

Sommartid kör ett större antal elithockeyspelare sin sommarträning här. De flesta har antingen fostrats i Huddinge IK eller växt upp i kommunen.

Kompisgänget

Några av dem är André Nordstrand, 20 (Karlskrona HK), Lucas Willner, 20 (Sollentuna HC), och bröderna Jonathan, 21 (Djurgården), och Marcus Davidsson, 19 (dito).

De har känt varandra större delen av livet. André och Lucas har Huddinge IK som moderklubb, Jonathan och Marcus spelade sina första hockeyår i Tyresö HK, men flyttade till Huddinge när de var i 8–9 årsåldern. Det är killarnas första sommar på Träningsverkstan.

– Vi upptäckte stället för fyra veckor sedan. Det är lite komiskt eftersom vi alla bor fem minuter härifrån, säger André Nordstrand.

”Hockeyanpassat gym”

De är inte de enda hockeyspelarna på plats i dag. Några meter bort styrketränar Christopher Bengtsson, 24. Han gör sin fjärde sommar på Träningsverkstan.

– Jag tycker det är en bra anläggning. Allt finns, till och med en yta för att springa. Så det är ett väldigt hockeyanpassat gym, säger Christopher Bengtsson.

Under sommaren kör Christopher Bengtsson fyra pass i veckan på Träningsverkstan.

Sedan han lämnade Huddinge IK som 18-åring har han representerat en rad klubbar, senast Södertälje SK i Allsvenskan. Kommande säsong är det Rögle BK som gäller.

ANNONS

– Först och främst ska det bli kul att ta steget upp till SHL. Rögle känns som rätt steg för mig efter en bra säsong i Allsvenskan, säger Christopher Bengtsson.

Men till dess njuter han av ledigheten.

– Det är skönt vara hemma i Huddinge under sommaren. Man träffar familj och vänner som man annars inte ser så mycket av under säsong, säger han.

NHL väntar

Kim Loke kollar läget med André, Lucas, Marcus och Jonathan innan passet drar igång: Några skavanker? Hur känns baksidan? Fokus ligger på explosiv och rörlig träning – ett viktigt komplement till styrketräningen.

– Framstegen som vi gjort sedan vi tog hjälp av Kim är enorma, säger Jonathan Davidsson och fortsätter:

– Han jobbar för att vi ska få nytta av träningen på isen, att vi ska bli så snabba som möjligt. Det är ett nytt upplägg som vi inte varit med om tidigare.

Marcus Davidsson, André Nordstrand, Jonathan Davidsson och Lucas Willner får instruktioner av Kim Loke.

När hockeysäsongen snart drar igång beger de sig åt olika håll igen. Lucas Willner till Sollentuna HC och Hockeyettan, André Nordstrand till Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan och Marcus Davidsson till Djurgårdens IF och SHL.

För Jonathan Davidsson väntar den största utmaningen, när han nu lämnar Djurgårdens IF för NHL-laget Columbus Blue Jackets.

– Jag åker över till Columbus om en månad. Mitt mål är att ta en plats där. Jag känner mig redo och det ska bli kul, säger Jonathan Davidsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.