Plötsligt har slutet av Strandvägen fått nytt liv. Vid de två uteserveringar intill grillen spelas lågmäld musik och doften av korv är slående. Andreas Ögren och Samuel Ögren heter far och son som öppnat Gretes korvbar, döpt efter Samuels flickvän.

Pappa Andreas Ögren och sonen Samuel Ögren driver Gretes korvbar tillsammans.

Pappa Andreas Ögren och sonen Samuel Ögren driver Gretes korvbar tillsammans.

Fanny Cassel.

– Jag har alltid jobbat med korv och tänkt att en riktigt bra kvalitativ korvkiosk med svenska råvaror vore rätt häftigt att ha, säger Andreas Ögren.

Samuel såg att den gamla thaikiosken på Strandvägen var till salu, och de bestämde sig för att slå till. Efter en totalrenovering av kiosken både invändigt och utvändigt smygöppnade de i början av juli.

Samuel Ögren och driftansvarig Ronny Ahl Asfar tar pulsen på Stockholm under smygöppningen – i augusti är det tänkt att en officiell öppning ska äga rum med pompa och ståt.

Samuel Ögren och driftansvarig Ronny Ahl Asfar tar pulsen på Stockholm under smygöppningen – i augusti är det tänkt att en officiell öppning ska äga rum med pompa och ståt.

Fanny Cassel

– Jag tycker fastfood ska höjas en nivå, det ska inte vara halvfabrikat. När personer kommer och tar en korv eller vad dom än tar, så är det viktigt för oss att de får absolut bästa kvalitet, säger Andreas.

Slutet av Strandvägen är fylld av restauranger, men för den som vill få i sig något snabbt är läget sämre, menar Samuel.

 – Det har fattats en liten knutpunkt här. Där tänkte vi att Gretes korvbar kan fungera som en samlingsplats för alla som bor och rör sig häromkring, säger Samuel.

Till nästa säsong hoppas de att de ska få till ett alkoholtillstånd – så att vin och wurre kan bli verklighet för Östermalmsborna.

Till nästa säsong hoppas de att de ska få till ett alkoholtillstånd – så att vin och wurre kan bli verklighet för Östermalmsborna.

Andreas Ögren.

Under nästa säsong hoppas de att de ska få till ett alkoholtillstånd.

Andreas och Samuel har arbetat tillsammans i familjens företag tidigare, men att nu ta klivet och skapa något tillsammans tycker Andreas känns fantastiskt.

Gretes korvbar.

Gretes korvbar.

Andreas Ögren.

– Eftersom jag själv jobbar i ett familjeföretag som min far har byggt upp och där även mina barn jobbar så känns det ändå fantastiskt att göra detta med min son där vi själva gör något från grunden, säger Andreas.

Tror ni att korven trendar just nu?

– Absolut, förut skulle alla äta smashed burger, nu är det korven som ska in i finrummet, säger Andreas.