ANNONS

Slog sönder kamera på ”ryska huset”.

"Ryska huset" har varit föremål för en lång ekonomisk tvist.
Foto: Google Maps
"Ryska huset" har varit föremål för en lång ekonomisk tvist. Foto: Google Maps
En man i 40-årsåldern häktades i helgen efter att han i förra veckan slagit sönder en övervakningskamera vid "ryska huset" med en hockeyklubba, enligt Expressen.
Mannen är misstänkt för grovt olaga intrång och skadegörelse.
ANNONS

Det var på morgonen den 10 januari som den nu häktade mannen hoppade över ett staket och tog sin på ryska ambassaden på Gjörwellsgatan på Kungsholmen, skriver Expressen. Inne på ambassadområdet började han slå på en bil. Personal på ambassaden ingrep och höll kvar mannen tills dess att polisen kom.

Mannen släpptes kort efteråt men samma eftermiddag åkte han Lidingö till och det så kallade ”ryska huset”, en byggnad med koppling till rysk handlesrepresentation. Där slog han sönder en övervakningskamera med en hockeyklubba.

Attackerat ambassaden tidigare

Enligt Expressen är det inte första gången som mannen attackerar ryska intressen i Stockholm. För tre år sedan slog han sönder rutor på bilar vid ryska ambassaden på Kungsholmen.

Enligt TT ska mannen också vara densamme som 6 januari i år körde in i en stoppbom och en garageport, tillhörande ”ryska huset”.

Mannen häktades i lördags som misstänkt för flera fall av grovt olaga intrång och skadegörelse. Till Expressen säger mannens advokat att han erkänner brott och förklarar händelsen med att han varit påverkad av alkohol.

ANNONS