ANNONS

Sönderslagna bilar och stulna däck på Förvaltarens parkering

Bildäck stjäls och rutor krossas på parkeringen i Rissne.
Bildäck stjäls och rutor krossas på parkeringen i Rissne.
En kvinna från Rissne fick sina bilrutor sönderslagna för tredje gången på kort tid.

Nu kräver hon att Förvaltaren installerar en självstängande grind för att skydda bilarna.
ANNONS

En kvinna från Rissne har på bara ett halvår fått bilen sönderslagen tre gånger. Bilen har hon haft parkerad inne på Förvaltarens inhägnade parkering på Valkyriavägen.

– Det är skitjobbigt, det är inte klokt. Jag förlorar jättemycket pengar på detta. Man ska lämna in bilen, hämta den och då förlorar man arbetstid. Det här har kostat tusentals med kronor. Ett par nya däck går ju dessutom för 4000-5000 kronor, säger hon.

Men vandaliseringen av hennes bil är inte det enda som hänt på parkeringen. Flera gånger har tjuvar skruvat loss bildäck från parkerade bilar.

– När man kommit på morgonen har bilarna stått på fälgarna. Det har hänt min granne och en person till, berättar kvinnan.

Anledningen, menar hon, är att grinden till parkeringen ofta står öppen, då den inte stängs av sig själv.

– Folk är väl för lata för att gå ur bilen och låsa den när man åker därifrån. Det hade varit bättre med en automatisk grind som öppnas och stängs av sig själv, säger hon.

Eftersom parkeringen kostar 400 kronor i månaden är det rimligt att kräva att bilarna är skyddade och inlåsta dygnet om.

Hon vill att Förvaltaren vidtar åtgärder och installerar en ny grind samt säger upp kontraktet för de som parkerar där utan att låsa grinden.

Förvaltaren bekräftar i ett mejl att bilar på uteparkeringen på Valkyriavägen drabbats av skadegörelse och inbrott.

ANNONS

”Det finns en grind som de parkerande hyresgästerna ska låsa efter sig när de lämnar parkeringen. Dock slarvas det väldigt mycket med låsningen. Att vi inte har satt upp någon elgrind är för att det kostar mycket både i installation och även driftmässigt, speciellt vintertid”, skriver Roland Boutelje, distriktschef för Rissne och Ursvik på Förvaltaren.

Känns det otryggt att stå på parkeringen finns alternativ, menar han.

”Cirka 100 meter från denna uteparkering har vi ett garage där man kan hyra garageplatser i bur alternativt takplatser. Så alternativen finns om man tycker det känns osäkert på uteparkeringen”, avslutar han mejlet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.