Sonen fortsätter neka till morden

Rättegången mot 41-åringen för dubbelmordet i Tullinge har startat.

Han fortsätter hävda att han aldrig varit i lägenheten där fadern och hans sambo mördades.

41-åringen ändrade inte på något sätt sin historia när han förhördes av åklagare Hanna Lemoine under första rättegångsdagen i tisdags.

– Jag har aldrig varit i den lägenheten, sa han, trots att åklagaren precis berättat om hur hans blod, hans handavtryck och fotavtryck hittats på flera ställen i bostaden.

– Jag kan inte förstå hur mitt blod hamnat där, säger han.

41-åringens version är att han under morddagen den 15 februari åkt runt och betalat av skulder till olika vänner. Det förklarar varför han fångats av pendeltågstationernas övervakningskameror, menar han. Vilka vännerna är vill han inte säga.

– Jag vill inte dra in några oskyldiga, förklarar han.

I rätten är 41-åringen lugn och samlad när han förklarar vad som han anser har hänt. Den enda gången han tappar humöret är när åklagaren pressar honom på namnen på de personer han hävdar att han träffat.

Det är en bild av ett brutalt dubbelmord som målas upp i rättssalen. På morgonen larmades polisen till platsen av sambon, som då hade låst in sig på toaletten. När patrullen kom in i lägenheten hittade de den äldre mannen i hallen, mördad med flera knivhugg. Inne i badrummet låg sambon, även hon mördad med flera knivhugg.

På kvällen greps 41-åringen med blodiga kläder. Precis som i polisförhören hävdar han att blodet kom från en plastmugg som en okänd man slängt framför honom på pendeltågsstationen.

– Det stänkte upp på mig, säger han.

Rättegången avslutas 1 juni.

Fakta

Detta har hänt

På morgonen 15 februari 2012 hittas ett par i 65-årsåldern mördade i sin lägenhet i Tullinge.

På kvällen grips 41-åringen, son till den mördade mannen, i närheten.

En första utredning visar att det finns skäl att göra en större sinnesundersökning av 41-åringen. Det får tingsrätten ta ställning till.

41-åringen har dömts till rättspsykiatrisk vård för mord på sin mor 1996. 2002 upphörde vården.