ANNONS

Sonen häktad för morden

Södertörnspolisen satte av säkerhetsskäl in extra bevakning i jourdomstolen i Flemingsberg när den 40-årige man som misstänks för dubbelmordet i Tullinge häktades.
Södertörnspolisen satte av säkerhetsskäl in extra bevakning i jourdomstolen i Flemingsberg när den 40-årige man som misstänks för dubbelmordet i Tullinge häktades.
Dubbelmordet i Tullinge chockade grannarna.

– Det är helt otroligt att något sådant här kan hända, säger en man som bor i huset.

Många föräldrar valde att hämta sina barn på skolorna.
ANNONS

Det var i onsdags morse som polisen larmades till en fastighet i Tullinge. Inne i en bostad hittades en man och en kvinna livlösa. Trots upplivningsförsök gick det inte att rädda deras liv. Fynd gjorde att polisen direkt misstänkte att mannen och kvinnan mördats.

Ett stort polispådrag sattes in i jakten på mördaren. Bland annat letade polisen med hjälp av en helikopter. Chockade grannar kom hem för att mötas av avspärrningar, både på framsidan av huset och på baksidan vid den balkong där en man setts klättra ner.

En granne kommer hem när Lokaltidningen Mitt i besöker adressen strax efter dubbelmordet.

– Min flickvän ringde till mig förut och berättade vad som hänt. Strax efteråt ringde polisen för att ställa frågor, säger han.

Mannen hade åkt hemifrån vid halv sex på morgonen.

– Då var det lugnt och jag såg inget. Det är helt otroligt att något sådant här kan hända, säger han.

En annan granne som skjutsat sin dotter på morgonen kom hem till ett avspärrat hus.

– Jag hörde om det på radio men förstod först inte att det var här. Det är hemskt, säger han.

Samtidigt som polisen under dagen sökte efter gärningsmannen, som man trodde kunde befinna sig i området, tog skolorna i Tullinge kontakt med föräldrar för att barnen inte skulle behöva gå hem själva. Många föräldrar valde att hämta sina barn.

ANNONS

– Vi ville inte att barnen skulle riskera att råka illa ut om polisen behövde konfrontera gärningsmannen på öppen gata. Värsta scenariot var att barnen skulle hamna emellan, säger kommunens säkerhetschef Marcus Qvennerstedt.

Under tiden pågick polisens jakt på mördaren. Snart riktades intresset mot den mördade mannens son – en 40-årig man. Den mördade kvinnan var pappans nya sambo. På onsdagkvällen greps 40-åringen inte långt från mordplatsen. 40-åringen har tidigare dömts till sluten rättspsykiatrisk vård för att ha mördat sin mor 1996.

I lördags häktades 40-åringen vid jourdomstolen i Flemingsberg. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall. Domstolen anser att det finns risk att mannen begår nya brott på fri fot och att han kan försvåra mord­utredningen.

– Domstolen har delat min uppfattning att den bevisning jag presenterat räcker till att han ska häktas på sannolika skäl. Jag vill inte ge några mer kommentarar, säger kammaråklagare Hanna Lemoine.

40-åringens advokat Thomas Bodström vill inte heller uttala sig om bevisningen.

– Min klient nekar till all inblandning och förnekar brott. Jag måste hänvisa till förundersökningssekretessen, säger han.

Jourdomstolen beslutade också att 40-åringen ska genomgå en så kallad paragraf 7-utredning.

Min klient nekar till all inblandning och förnekar brott.thomas bodström 40-åringens advokat

Fakta

Paragraf 7-utredning

Om en person begår ett brott och det finns en misstanke om en allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet kan han eller hon sändas på en paragraf 7-utredning – tidigare kallad liten sinnesundersökning. Det innebär att en läkare under någon timmes tid pratar med personen.

En paragraf 7-utredning får till skillnad från rättspsykiatriska undersökningar göras utan att skuldfrågan är fastslagen. Utredningen är sedan rådgivande när domstolen beslutar om det ska göras en rättspsykiatrisk undersökning.

Källa: psykologförbundet