Sonen klättrade ut ur huset efter morden

Förra veckan åtalades en 41-årig man som är misstänkt för att ha mördat sin far och hans sambo i Tullinge.

Trots vittnen och blodspår nekar mannen till brotten.

På förmiddagen den 15 februari larmades polisen till ett lägenhetshus i Tullinge. Fyra minuter senare anlände polisen och hittade ett par i 65-årsåldern, en rullstolsburen man och hans sambo, brutalt mördade.

Samma kväll grep polisen mannens son. Han häktades senare på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet.

– Jag väntar mig en fällande dom. Det finns både teknisk bevisning och flera vittnen som iakttagit mannen både före och efter morden, säger kammaråklagare Hanna Lemoine.

Några vittnen uppger att de sett mannen uppträda nervöst och egendomligt utanför pappans port kvällen före och morgonen före mordet.

Två andra personer har sett honom klättra ut från balkongen på fjärde våningen och ner via grannarnas balkonger vid tidpunkten för mordet.

– Är det Lokaltidningen? Allmänheten har varit oerhört samarbetsvillig och till stor hjälp i utredningen. Det är viktigt att man hör av sig även om man inte tror att ens uppgifter är viktiga, säger åklagaren tacksamt.

Enligt åklagaren har mannen mördat sin far och dennes sambo med flera knivhugg i bröstet och med slag mot huvudet. Pappans sambo försökte låsa in sig på toaletten, och larmade därifrån SOS. Men till slut kom mördaren in.

I den tekniska bevisningen finns blodspår från den misstänkte i lägenheten. Analyser har även visat att det finns blod från det mördade paret på mannens kläder. Även avtryck av hans handflata har hittats i lägenheten. Men mannen förnekar fortfarande brott.

– Det är omöjligt att det är min handflata. Jag har inte varit där inne, har 41-åringen sagt i förhör.

Den häktade mannen mördade sin mor 1996. En så kallad paragraf 7-utredning, en liten sinnesundersökning, har visat att det finns skäl att även göra en större utredning av mannen. Detta får tingsrätten ta ställning till efter förhandlingarna i rätten som börjar nästa tisdag.

Mannens advokat har inte gått att nå för en kommentar.

Polisen har kartlagt den mannens resor kring tidpunkten.