Sopberg vid hållplats på Kungsholms strand

Birgitta Lindberg har fått nog av att Kungsholms strand ser ut som en som sopstation.
Birgitta Lindberg har fått nog av att Kungsholms strand ser ut som en som sopstation.
Busshållplatsen Igeldammsgatan på Kungsholms strand har förvandlats till en sopstation.
I flera månader har ett stort antal byggsäckar med renoveringsrester legat dumpade på platsen.
Nu lovar trafikkontoret att forsla bort skräpet.

– Jag tycker att det är sorgligt. Jag bor så vackert här men det här är inget bra, säger Birgitta Lindberg som bor på Kungsholms strand.

Hon har tröttnat på det stora antal byggsäckar som lämnats vid busshållplatsen och som legat där i flera månader. Säckarna verkar ha fått folk att tro att busshållplatsen är en informell sopstation för idag står även en trasig cykel där och bland soporna ligger både lastpallar och vin- och ölflaskor.

– Det blir bara mer och mer. Jag har en teve som ska slängas, ska jag slänga den här också? säger Birgitta Lindberg ironiskt.

Trafikkontoret lovar lösning

Flera personer i området har ringt både stadsdelsförvaltningen och trafikkontoret utan något resultat. Men kanske blir det ändå snart en lösning på skräpproblemet. Erik Johansson, pressansvarig på trafikkontoret på Stockholms stad, lovar att säckarna ska flyttas.

– Vi sysslar helst inte med att forsla bort säckarna men det riskerar att bli en sanitär olägenhet och därför gör vi det redan nu i veckan.

Varför har det tagit så lång tid?

– Vi har strävat efter att de ansvariga själva skulle ta bort säckarna. Vi har anmält det via webben på en sajt som heter Anmäl storsäck och satt dit informationslappar på säckarna. Vi vill egentligen inte använda skattepengar till att forsla bort det här, säger Erik Johansson.

Att dumpa skräp på det här sättet kan vara ett brott mot ordningslagen. Erik Johansson säger att det inte är ett helt ovanligt problem i staden.

– Vi noterar att det är ett problem som förekommer på flera håll men oftast löser det sig genom att de ansvariga själva tar bort säckarna.


Tipsa Mitt i Kungsholmen om fler nyheter: Ring vår reporter Kristian Lönner på 08 550 553 53 eller mejla på kristian.lonner@mitti.se