ANNONS

Soptippen på Haga kulle kvar

Sopberget vid Haga kulle är ett mysterium. Förvaltaren tog bort en del av skräpet, men en stor del finns fortfarande kvar.

Problemet är att ingen vet vem som äger marken.
ANNONS

Tält, kläder, mopeder och burkar. Lämningarna i Haga­parken har väckt irritation. I maj skrev Lokaltidningen Mitt i om hur förvaltaren Statens fastighetsverk (SFV), misslyckats med att avlägsna skräpet trots påtryckningar under två års tid.

Nu, sju månader senare, finns fortfarande stora delar av skräpet kvar.

– Det ser fortfarande ut som en soptipp. Jag undrar om man bara flyttat på skräpet för att slippa forsla bort det, säger Solnabon Ninnie Ohlsson som såg skräpet vid nedre delen av kullen när hon rastade sin hund förra veckan.

Bland bråten fanns allt ifrån datorer till mobiltelefoner, väskor och smycke­skrin.

– Det var massvis med saker, vissa var isärskruvade. Det kanske är tjuvar som använt det som en dumpningsplats? säger Ninnie Ohlsson.

SFV lovade att rensa upp när Mitt i skrev om dumpningarna i maj. Catharina Nordenfeldt, förvaltningschef på SFV, menar att man har rengjort alla områden i parken men att den lilla plätten nedanför kullen inte tillhör dem.

– Vi har rensat alla områden som är våra. Vem detta tillhör vet jag inte, säger hon.

Inte heller Solna stad har ansvar för soporna.

– Om dumpningarna kan innebära miljöfara kan våra miljöinspektörer gå in. Annars är det upp till fastighetsägaren att lösa det, ­säger Magnus Nilsson (M), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

ANNONS

Polisen ska undersöka området för att se om lämningarna kan innehålla stöldgods, men har inte kunnat svara på var godset kommer ifrån. Djurgårdsförvaltningen, som äger delar av området, har inte gått att nå för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.