ANNONS

Soptunna började brinna – brandkår ryckte in

Enheter
Branden släcktes snabbt och ingen kom till skada.
Under torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst till ett soprum på Aspnäsvägen i Jakobsberg, där ett sopkärl börjat brinna.
ANNONS

När brandkåren anlände till Aspnäsvägen i Jakobsberg strax före halv tolv på torsdagsförmiddagen möttes de av en brand i ett av kärlen i ett soprum. Branden kunde snabbt släckas och ingen kom till skada.

Det står inte klart vad som fattat eld. Även om en anlagd brand inte är utesluten finns flera andra möjliga förklaringar. Eftersom sopkärlet var anslutet till ett nedkast är det möjligt att någon kastat ner något som börjat brinna.

– Det var strax innan lunch, så det kan ju vara nån som bränt vid mat, eller slängt ner nån fimp. Det är jättesvårt att bestämma vad det var som gjorde att det började brinna, det får polisen undersöka, säger Johan Alm på brandkåren Attunda.

Fick lokalen några stora skador?

– Nej, det är ju en egen brandcell med betong i väggar och tak, så det var ju sotigt, men ingenting som behöver rivas eller återställas på annat sätt. En ganska lindrig brand, om man ska uttrycka det så.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.