ANNONS

Söramordet: Åtalad 18-åring släpps

Attunda tingsrätt
18-åringen som åtalats kommer sannolikt frias, tror hans advokat.
18-åringen som åtalats för mordet i Söra i somras och som väntar på sin dom släpps ur häktet. Det beslutade Attunda tingsrätt på måndagseftermiddagen. Beslutet tyder på att det blir en friande dom.
ANNONS

– Jag tolkar det som att det sannolikt kommer att bli en friande dom. De hade ju kunnat besluta om att han inte ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och bara meddelat datum för domen, säger 18-åringens försvarare, advokat Agneta Friberger till Mitt i.

– Nu beslutade de att han inte ska vara häktad längre.

Är det ett oväntat beslut?

– Nej, det tycker jag inte. Inte efter bevisläget. Vi hade väl goda förhoppningar att han skulle bli frisläppt.

Besluten som Attunda tingsrätt skulle fatta idag, måndag, var om den mordåtalade 18-åringen skulle genomgå en så kallad stor rättspsykiatrisk undersökning, något man gör för att avgöra om en person bör dömas till vård i stället för fängelse.

Dessutom skulle datum för domen meddelas. Beskedet blev att domen meddelas 18 december, men också att 18-åringen släpps ur häktet, något som inte hör till vanligheterna när en fällande dom väntas och brottet är grovt.

Har du varit i kontakt med honom efter beslutet?

– Nej tyvärr inte. Han ringde mig 16.22, då satt han fortfarande häktad och då visste jag inget. Jag har inte varit i kontakt med honom sedan dess.

Åklagaren Pontus Klang vill inte kommentera tingsrättens beslut förrän domen kommer, men säger att det i vart fall tyder på att 18-åringen inte kommer fällas för mord.

ANNONS

Rättegången mot 18-åringen som åtalats för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död avslutades 30 november.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.