Sossarna flyttar ut i förorten

Kommunalråden Sara Heelge Vikmång (S) och Rasmus Lenefors (S) flyttar ut S-kansliet till Vårby gård.
Kommunalråden Sara Heelge Vikmång (S) och Rasmus Lenefors (S) flyttar ut S-kansliet till Vårby gård.
Huddinges sossar lämnar kommunhuset i centrala Huddinge och öppnar kontor på ett kafé i Vårby gård.
Kommunalråden vill komma närmre invånarna och de boende i området är välkomna förbi för att prata.

Huddinges två socialdemokratiska kommunalråd flyttar S-kansliet från kommunhuset i Huddinge centrum till Vårby gård – åtminstone tillfälligt.

Under nästa vecka blir Vårby café i Vårby centrum Sara Heelge Vikmång och Rasmus Lenefors arbetsplats och det är fritt fram för de boende i området att komma dit.

– Vi flyttar dit för att prata med de boende i området. Det finns ett behov av att vara nära invånarna och särskilt i områden som är mindre inkluderade. Det är ingen ”quick fix”, vi förstår att en vecka inte löser områdets alla utmaningar, men man hinner mer än på bara ett par timmars studiebesök. Det sänder också en signal om att samhället och politiken finns till för alla, oavsett var man bor, säger Rasmus Lenefors.

Under två kvällar ska de två kommunalråden även hålla öppna möten, där bland annat skolan står i fokus. Under dagarna är planen att förutom prata med boende i området att också besöka företag och föreningar.

– Vi vill på allvar visa att vi vill föra politik för invånarna. Man får prata om vad man vill, och så försöker vi plocka upp önskemål, förhoppningar och det som är viktigt i området, säger Sara Heelge Vikmång (S).

Inspirationen till flytten kommer från Erik Ullenhag (L), som under sin tid som integrationsminister flyttade ut sitt kontor till förorter i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Tanken är att vi ska göra det här i flera områden i Huddinge innan valet 2018, men var och när är inget som är helt bestämt än, säger Sara Heelge Vikmång.

Kommunalråden kommer att finnas på plats i Vårby under dagtid måndag till fredag nästa vecka och de öppna mötena kvällstid hålls i Vårbyhusets hörsal på måndag klockan 18.30 och i Vårbyskolans matsal på onsdag klockan 18.30.