ANNONS

Sött sa räven

Rårörda rönnbär är  gott med blodkorv  och bacon.
Rårörda rönnbär är gott med blodkorv och bacon.
ANNONS

Rårörda rönnbär är kraftigare i smaken än lingon och passar bra till vilt eller till blodpudding. Rönnbär innehåller mycket ­c-vitamin.

1 dl rönnbär

1 dl socker

1. Rensa rönnbären, skölj dem och torka.

2. Blanda rönnbär och socker. Låt stå i två dagar i rumstemperatur så att sockret drar ut lite av vätskan i rönnbären.

3. Rör tills allt sockret löst sig. Eventuellt kan du behöva krossa en del av bären.

4. I kylen håller rönn­bären i några veckor. De går ­också att frysa in.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.