ANNONS

Hade sovrummet fullt av cannabisplantor – döms

I mannens hem i Bromma fanns knappt sju hekto egenodlad cannabis. Foto: Genrebild.
I mannens hem i Bromma fanns knappt sju hekto egenodlad cannabis.
Mannen hade knappt sju hekto cannabis hemma. Där stod också 13 plantor som väntade på att växa till sig. Nu döms Brommabon till fängelse.
ANNONS

Mannen, som är i övre 30-årsåldern, har i förhör berättat om sitt stora odlingsintresse. Och när polis kom hem till hans bostad i Bromma syntes det. Där, i ett ombyggt sovrum bakom ett kontor, fanns sju hekto cannabis.

I rummet fanns också 13 cannabisplantor, odlingsutrustning, frön, emballage, vakuumförpackare  och våg. På väggarna satt reflektionsfilm, i taket hängde växtlampor och över fönstren satt mörkläggningsgardiner.

Cannabis som hittades hemma hos Brommabon.

Cannabis som hittades hemma hos Brommabon.

Polisen bröt sig in i mannens lägenhet efter att ha fattat misstankar om att han odlade cannabis hemma. I lägenheten fanns även mannens två små barn.

Får sex månaders fängelse

Brommabon erkänner narkotikabrott och har i förhör sagt att han ”håller en järnhand över odlingen”. Han hävdar dock att han endast odlat cannabisen för eget bruk och inte för att sälja.

Totalt fanns 13 plantor i Brommabons lägenhet.

Totalt fanns 13 plantor i Brommabons lägenhet.

På grund av plantorna yrkade åklagaren på ett högre straff, då mängden cannabis hade ökat om de fått växa till en mer skördemogen storlek. Det avvisades dock av Solna tingsrätt som dömer mannen till sex månaders fängelse.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.