Späckat sportlov i Skärholmen

trollstavsverkstad från kulturhuset sergels torg nu i Skärholmen
En trollstavsverkstad i Harry Potters anda hålls i Kulturhuset Skärholmen nästa vecka.
Magi, dansträning, teater och filmvisningar. Barn och ungdomar i Skärholmens stadsdelsområde behöver inte gå sysslolösa under sportlovet nästa vecka. I Kulturhuset Skärholmen ordnas aktiviteter nästan varje dag. Och i Skärholmens sim- och idrottshall kan man prova både crawl, livräddning och bollsporter.

Nästa vecka är det sportlov. Oavsett om man röra på sig eller ta del av kulturevenemang finns massor att välja på i Skärholmen.

Den som är intresserad av magi kan exempelvis bege sig till Kulturhuset Skärholmen där det under onsdag, torsdag och fredag hålls en trollstavsverkstad i Harry Potters anda.

Förutom att tillverka sin egen trollstav får deltagarna lära sig allt om trollstavsmagi och testa sina kunskaper i örtlära och skötsel av magiska djur. I trollstavsverkstaden kan man även skriva och rita i trollkarlstidningen och skicka ugglepost.

– Det är öppet för alla mellan 10 och 13 år men vuxna får inte följa med. Man får komma och pyssla och läsa och låna böcker. Tiotretton som står bakom aktiviteten har tidigare haft verkstaden i Kulturhuset Stadsteatern vid Segels torg , säger Emma Gouveia Berggren, kommunikationsansvarig på Kulturhuset Skärholmen.

I Kulturhuset Skärholmen spelas dessutom flera teaterföreställningar bland annat dockteaterföreställningen Alice för barn från 4 år och Sherlock Holmes för ungdomar från 16 år.

Och för den som vill röra på sig hålls dansträningen Megashop på tisdag kväll, där deltagarna hjälps åt att lära varandra mer om dans.

Kulturhuset Skärholmen visar även flera filmer. Bland annat den barntillåtna filmen Två små filmer om stora frågor, Spirited away från 7 år och Spider thieves från 11 år.

Exakta tider och datum finns på Kulturhuset Skärholmens hemsida.

Den som är mer intresserad av sport kan istället bege sig till simhallen i Skärholmen. Där hålls bland annat prova på kurs i crawl på måndag och tisdag, dykkurs på onsdag och livräddning lördag 2 mars.

I Skärholmens sim- och idrottshall kan barn och unga också prova bland annat parkour, zumba och olika bollsporter,

Exakta tider och datum finns på Stockholms stad hemsida.