Spädbarnsmordet: Spåren efter mördaren

En bibel hittades i gångtunneln, dagar efter mordet.
Bibeln hittades på samma plats som flickan, bara dagar efter mordet.
Flickan ligger begravd vid Kungsängens kyrka.
Än i dag är flickans identitet okänd.
Polisen hade flera spår i jakten efter den lilla flickans mördare.
Flera av dem har polisen aldrig släppt.

Bibeln. Några dagar efter mordet hittades en bibel i gångtunneln i Brunna. Bibeln låg på exakt samma plats som den dödade flickan. Polisen riktade sina misstankar mot den intilliggande bibelskolan och förhörde och dna-topsade eleverna på hemmet. Byggnaden söktes aldrig igenom av hundar.

En bibel hittades i gångtunneln, dagar efter mordet.

En bibel hittades i gångtunneln, dagar efter mordet.

Kvinnan med finsk brytning. Kvinnan ringde till polisen vid flera tillfällen under 2007, och påstod sig vara mamman till den mördade flickan. Enligt henne var det pappan som begick det brutala mordet. Polisen kunde koppla samtalet till en adress i Mölndal, men fick aldrig tag på kvinnan som hade ringt.

Paret på Öresundsbron. Det irländska paret uppträdde märkligt och ljög om sina identiteter på mördavårdcentralen. Polisen väntade och grep paret på Öresundsbron några månader efter mordet. Men var det rätt par? Polisen vet ännu inte om de blev lurade.

Paret greps på Öresundsbron.

Paret greps på Öresundsbron.

Bilen. En lila Mitsubishi, med immiga rutor, sågs intill gångtunneln på mordnatten. Flera bilar av samma modell kontrollerades, men spåret ledde ingenstans.

Skriket i skogen. En busschaufför berättade att han hört ett skrik ifrån skogen under mordnatten. Polisen sökte med hundar i området, men fann inget som kunde kopplat till spädbarnsmordet.

 

Läs hela Mitt i:s reportage om spädbarnsmordet i Upplands-Bro:

Poliserna: ”Hon hann bara ta några andetag”

Vittnet Mikael hittade spädbarnet i gångtunneln

Stig bar kistan till graven

 

Radiodokumentär: Hör Stig, vittnet Mikael och poliserna Sture och Hans berätta om mordet som skakade hela landet. OBS! Öppna spelaren i browser.

Musik: Lightless Dawn by Kevin MacLeod, Youtube Audio Library.