Nu tas första spadtaget för miljövänligt äldreboende i Silverdal

äldreboende i Silverdal, Sollentuna
Äldreboendet får 54 lägenheter, alla med utsikt mot innergården.
På tisdag tas första spadtaget för ett 5 000 kvadratmeter stort äldreboende i Silverdal. Det är ett av de absolut sista byggprojekten i Silverdal, som har utvecklats kontinuerligt sedan början på 2000-talet. Äldreboendet får 54 lägenheter på tre våningar och byggs av Skanska enligt högt ställda hållbarhetskrav.

– Genom det här projektet utmanar vi oss själva och visar vägen för branschen, det är viktigt för att nå Skanskas mål om klimatneutralitet till år 2045, säger Peter Westin, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Huset får en låg energiförbrukning där kyla, värme och el kommer från borrhål och solceller. Byggnaden uppförs med endast hållbara byggmaterial och arbetet ska resultera i noll byggavfall till deponi.

Attendo ska driva äldreboendet

Skanska sålde redan i våras äldreboendet till SPP för cirka 190 miljoner kronor. SPP tar över när bygget är klart, enligt beräkningarna hösten 2020, och kommer att hyra ut fastigheten till vårdkoncernen Attento som ska driva äldreboendet enligt sitt livsstilskoncept ”kultur och nöje”.

Första spadtaget tas på tisdag, den 11 juni, klockan 14, och då deltar Alexandra Lauren, vice vd på Skanska, Caroline Forsell, regionchef på Egen Regi Attendo, Marita Loft, vd på Storebrand Fastigheter och Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna.