Spana in alla nya idéer för ett levande Johannesfred

På söndag visas alla idéer på hur Johannesfred kan bli mer levande i Ulfsunda slott.

– Det blir en heldag där man även har chans att prata med tjänstemän och politiker, säger projektledare Margaret Berry.

Johannesfred har som område varit lite bortglömt. Det tycker många som bor där, och stadsdelsförvaltningen. Under våren har Johannesfredsborna därför fått vara med och ta fram idéer på hur området kan bli mer levande. Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om projektet.

Sedan dess har det kommit till många förslag på hur Johannesfred kan bli ett mer levande område.

Under olika workshops, där både skolelever från Ulvsundaskolan och boende fått släppa loss sin kreativitet helt fritt, har det skapats prototyper på idéerna.

– Både barnen och de vuxna som har varit med har varit ute och pratat med folk i området. Så det är många som har fått tycka till, säger Margaret Berry, projekt­ledare för Openlab, som driver projektet ”Levandegör Johannesfred” på initiativ av Bromma stadsdelsförvaltning.

Nu är det dags att visa upp vad Johannesfredsborna har leverat. På söndag hålls en idéutställning under på Ulfsunda slott. De har visats upp på projektets hemsida, och man har kunnat rösta på sina favoriter via nätet.

Nu får man en chans att syna alla prototyper på riktigt.

– Man får en sista chans att komma och titta och tycka till. Man kan även rösta på sin favorit, säger Margaret Berry.

Under dagen finns även tjänstemän och politiker på plats.

– Vi kommer att hålla en frågepanel där man har chans att ställa frågor. De kommer också att kunna berätta om vad nästa steg blir nu efter att alla idéer har kommit in, och kanske kunna säga något om vad som är realistiskt att genomföra, säger Margaret Berry.

Fakta

Stadsdelen vill öka inflytandet

Openlab och Bromma stadsdelsförvaltning har under 2015 samverkat för att öppna upp förbisedda delar av stadsmiljön i Johannesfred.

Tanken är att öka medborgarinflytandet och utvecklingen i området så att Johannesfredsborna ska vara delaktiga.

På söndag är det idéutställning på Ulfsunda slott. Den pågår mellan klockan 13 och 16.