I Spånga börjar semmelfesten redan i januari!

Semmelsäsongen är igång igen på Spånga Konditori.
Isabella Lundh visar upp några av årets semlor. Längst till höger croissantsemlan.
Redan på annandag jul frågar kunderna efter semlor. Nu bakas det 70 stycken om dagen på Spånga konditori. Och med en fettisdag som inte inträffar förrän i mars väntas antalet stiga.
– Även de principfasta kommer fuska i år, säger Isabella Lundh, butiksansvarig.

Grädde, mandelmassa och fluffigt bröd. Gott så. Men också hasselnötskräm, croissanter och kakao. Årets semlor på Spånga konditori sticker ut.

– Ny för i år är semlan med hasselnötskräm och kakao på toppen, för alla dem som inte kan äta grädde eller inte tycker om det, säger Isabella Lundh.

Semmelsäsongen är igång igen på Spånga Konditori.

Semelsäsongen är igång igen på Spånga Konditori. Foto: Anna Z Ek.

En favorit som går i repris är semlan gjord på croissant.

– Där är mandelmassan blandad med grädden, säger hon.

Säljer 3 000 semlor på fettisdagen

Semmelsäsongen är igång igen på Spånga Konditori.

Semelsäsongen är igång igen på Spånga Konditori. Isabella Lundh visar upp semlorna. Foto: Anna Z Ek

Den 7 januari började hon och hennes kollegor baka semlor. Nu är antalet uppe i 70 sålda per dag och det är en siffra som bara kommer att öka.

– På semmeldagen bakar vi 2500-3000 stycken, säger hon.

Men att sälja semlor 7 januari, vad säger kunderna om det?

– Många kommer faktiskt in redan på annandagen och frågar var de är. Andra är mer principfasta. Men i år tror jag att även de kommer att fuska. Själva semmeldagen är ju inte förrän den 5 mars, säger hon.