ANNONS

Nu ska Spånga-Tensta bli tryggt

Ole-Jörgen Persson (M) tror på platssamverkan för att uppnå trygghet.
Ole-Jörgen Persson (M) tror på platssamverkan för att uppnå trygghet.
I dag presenterades verksamhetsplanen för Spånga-Tensta 2019.
– En av våra mest grundläggande prioriteringar är att öka tryggheten i stadsdelen, säger Ole-Jörgen Persson, ordförande (M) i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
ANNONS

I trygghetsundersökningar gjorda av staden framkommer att Spånga-Tensta stadsdelsområde upplevs som mindre tryggt  i jämförelse med andra stadsdelar. Detta är anledningen till att tryggheten har hög prioritet i  verksamhetsplanen för Spånga-Tensta 2019.

– Vi har speciella problem i vårt område. Inte bara i Tensta och Hjulsta utan även i Spånga. Därför är trygghet oerhört prioriterat. Vi föreslår ett antal satsningar, säger Ole-Jörgen Persson.

Blå Huset ska bli en säker plats

Tio miljoner kronor ska gå till trygghetsinvesteringar i stadsmiljön och på fritidsgårdar. Bland annat ska Blå Huset, Tenstas kulturhus för barn och ungdomar, bli en trygg plats.

–  Blå Huset har haft stora problem. Det har känts otryggt. Obehöriga har kommit in, man har hittat narkotika och vapen. Vi måste säkerställa att våra ungar och personal är trygga.

Hur då?

– Vi måste kunna ha koll på vem som kommer in och ut. Det kan innebära någon form av kameraövervakning. De som sitter därinne ska se vad som händer vid ingången. Vi kanske ska ha andra lås. Det kan också bli aktuellt på andra fritidsgårdar, säger han.

Samarbeta mellan lokala aktörer

Majoriteten tror på att skapa trygghet genom samverkan på plats. Stad, polis, fastighetsägare, handlare och andra aktörer ska tillsammans arbeta för att skapa trygghet.

– Vi ska ha en bättre samverkan mellan aktörer. Och informationsflödet mellan aktörerna måste bli bättre så att vi gör rätt saker. Vi kommer också se till att samarbeta över stadsdelsgränserna.

ANNONS

100 miljoner till trygghetsfond

I veckan gick majoriteten ut med att de avsätter 100 miljoner kronor i 2019 års budget till en särskild trygghetsfond. Förutom ökad kameraövervakning ska pengarna gå till mer och bättre belysning. Var, hur många eller när är emellertid inte klart.

Läs mer om den här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.