ANNONS

Spångabor åtalas för misshandel och rån

Två män från Spånga åtalas för bland annat misshandel och rån. En av dem slog, enligt åklagaren, en pojke i ryggen med en hammare.
ANNONS

I mitten av mars i år överfölls fyra pojkar i 16-årsåldern i Spånga. Nu har två 18-åriga män från Spånga åtalats för överfallet.

En av pojkarna fick ta emot flera slag i ansiktet och blev även sparkad i huvudet när han låg ner. Misshandeln resulterade bland annat i ett brutet näsben. En av de åtalade 18-åringarna har i polisförhör erkänt misshandeln.

18-åringen höll därefter en kniv mot pojkens ansikte och mage och hotade att döda honom. 18-åringen har erkänt även den gärningen.

Den andra 18-åringen misshandlade, enligt åtalet, en annan av pojkarna genom att slå honom med en hammare i ryggen. Den åtalade nekar till brott. Han åtalas också för att ha rånat en annan av pojkarna på hans jacka, mobiltelefon och plånbok genom att slå honom med en hammare och ge honom flera örfilar. 18-åringen erkänner att han använt en del våld mot pojken och tagit saker från honom, men nekar till rån.

18-åringarna åtalas också för att tillsammans ha misshandlat en av pojkarna, bland annat genom att slå honom med en hammare i huvudet.

Tingsrätten har ännu inte bestämt datum för rättegång.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.