Spångatalangen Anna coachas av Cherrie

Anna Rällsjö från Spånga en av årets Nästa Nivå-talanger.
Anna Rällsjö från Spånga en av årets Nästa Nivå-talanger.
Årets coacher – Lamix, Cherrie och Erik Lundin (samt Dani M). 
Foto:Oscar Barkenbom
Årets coacher – Lamix, Cherrie och Erik Lundin (samt Dani M). Foto:Oscar Barkenbom
Anna Rällsjö från Spånga är en av de fyra utvalda talangerna till årets Nästa Nivå – där artister som Joy, LASH, Namasenda och Beri en gång började sina karriärer. 
Hon blir coachad av Cherrie.

Nästa Nivå är projektet där några av Sveriges främsta artister tillsammans med Red Bull Music och TRANS94 hittar framtidens stjärnor. 700 personer skickade i år in ansökningsvideos, nio stycken gick vidare till audition och nu har de fyra coacherna valt ut varsin talang som alltså utgör årets deltagare. Dessa fyra kommer i nästa vecka att få åka till Red Bull Studios i London för att utvecklas och skriva musik tillsammans med sin coach.

Coachas av Cherrie

19-åriga Anna Rällsjö från Spånga är en av de fyra utvalda. Hon får Cherrie som coach. 

– Att genom Nästa Nivå och Red Bull Studios kunna lyfta unga människor med stora drömmar är bland det bästa jag gjort. Jag ser fram emot att steppa in i studion med min talang under fem dagar och skapa magi, säger Cherrie i ett pressmeddelande.

Projektet har sedan starten 2013 vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt med mentorskap av etablerade artister och producenter. Timbuktu, Maskinen, Cleo, Ison & Fille, Labyrint och Silvana Imam är några av de etablerade artister som under åren coachat unga talanger på plats i Red Bull studios i bland annat Paris och New York. 

I år blir det London

I år blir platsen London. Där kommer deltagarna bland annat att spela in musik, delta i föreläsningar, uppträda, samt hänga med sin mentor. Allt sker mellan den 17-22 mars.

Som deltagare skriver man sin egen text och får hjälp med teknik och produktion i en av Red Bull Studios som har studiotekniker och inspelningsutrustning i världsklass. Deltagaren får även hjälp att spela in och släppa en egen låt som framförs live på ett större event senare under våren.

– Utanförskap handlar inte alltid om hur utanför man är geografiskt utan mer om vilka tillgångar man har nära till hands. Vi vill skapa en plattform där de tillgångar som skapar utanförskap ska bli mer demokratiska. Nästa Nivå är ett sådant program som växer för varje år. Nästa år kanske vi kan bygga studios runt i Sverige och sätta sökanden i studio direkt, säger Babak Azarmi, TRANS94.