ANNONS

Nya spår för mountainbike på gång i Vallentuna

Mountainbike, Vallentuna, MTB-spår, MTB-bana
Redan i dag cyklas det på stigar och vägar i skogen, men nu är Vallentunas första bana för mountainbike på gång att byggas.
Det kommer positiva besked för mountainbikecyklister i Vallentuna. Nya spår är på gång att dras.
Nu får intresserade chans att tycka till om placering och utformning.
ANNONS

Spår för mountainbike är på väg att dras i Vallentuna. Både nybörjare och rutinerade ska genom satsningen få nya stråk att cykla på.

– Förhoppningen är att det ska finnas någonting klart inför nästa sommar, och att vi sedan kan bygga vidare därifrån. Vi tänker att det ska finnas spår både för nybörjare och för redan frälsa cyklister, säger Ahmed Al-Breihi, projektledare för Riskful Play, ett projekt som drivs av Vallentuna kommun, Korpen, Arvsfonden och Riksidrottsförbundet för att förbättra barn och ungas möjligheter till rörelse.

Den 27 augusti ordnar Riskful Play tillsammans med kommunen en workshop där man vill få in förslag och idéer inför byggandet av mountainbikespår. Man vill till exempel få förslag på var spåren ska ligga och vilken svårighetsgrad banorna ska ha.

Ahmed Al-Breihi, Vallentuna

Ahmed Al-Breihi. Foto: Privat

Chans att påverka banorna

I Täby, där intresset för mountainbike är stort, öppnades för knappt två år sedan en bana i Ulnabacken. Banan, är 2,3 kilometer lång är öppen för allmänheten och alla kan cykla där. Det finns skyltar för lättare respektive svårare spår vid till exempel hopp.

– I Vallentuna har vi ännu inga officiella spår som underhålls. Nu är tanken att vi ska skapa något som är anpassat efter det folk vill ha, säger Ahmed Al-Breihi.

Workshopen genomförs på Vallentuna IP, den 27 augusti, klockan 17-18.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.