ANNONS

Spåren höjs – Nacka station försvinner

Nacka station försvinner som egen station
Nacka station försvinner som egen station
Landstingspolitikerna väntas nästa vecka ge klartecken till att höja upp Saltsjöbanans spår vid Nacka station och lägga spåren på en nybyggd bro.
Därmed försvinner Nacka station som egen station.
ANNONS

Nacka kommun vill höja Saltsjöbanan vid Nacka station och istället lägga spåret på en bro för att minska barriäreffekten mellan södra och norra delen av kommunen i området.

Detta för att förenkla för att utveckla närområdet med bostäder och service.

Landstingets trafikförvaltning håller för närvarande på med en upprustning av Saltsjöbanan och nästa vecka väntas landstingsstyrelsen ge klartecken för att höja upp spåret.

I sitt förslag till beslut skriver landstinget att med den utveckling som sker i kollektivtrafiknätet i Sickla kommer Nacka station att kunna ersättas av de nya tunnelbanestationen vid Sickla östra samt de befintliga stationen på Saltsjöbanan, Saltsjö-Järla och Sickla station.

Stationshuset inte kvar

Vad som ska hända med Nacka stationshus återstår att se:

– Det beror på det fortsatta arbetet i projektet. Om vi avvecklar vår station avvecklar vi stationen. Tunnelbanan går dit, då försvinner stationen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.

På frågan om Nacka stationshus kan flyttas till Igeboda, där stationshuset eldhärjades för några år sedan, säger Kristoffer Tamsons att den frågan inte är ”aktuell”.

Klubbar landstingsstyrelsen förslaget nästa vecka bygger landstinget järnvägsbron och Nacka kommun betalar för bron, 7,2 miljoner kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.