Sparkad Haffo ber om ursäkt efter hora-skandalen

Delmon Haffo kallade socialministern för hora i en webbtv-inspelning.
Delmon Haffo.
Den sparkade Salempolitikern Delmon Haffo (M) ber om ursäkt för att han kallat socialförsäkringsministern för hora.
– Det här är totalt hjärnsläpp, säger han till Dagens Nyheter.

Salemmoderaten Delmon Haffo som fick sparken som digital kommunikatör på Moderaternas partikansli sedan han kallat socialförsäkringsministern för hora ber om ursäkt i en intervju med Dagens Nyheter.

Jag vill rikta mig direkt till Annika Strandhäll, hennes familj och alla som tagit illa vid sig och säga: förlåt mig för det som har hänt. Jag vet att det är många som har tagit illa vid sig och jag förstår att det inte finns något som kan ursäkta det som har hänt men jag vill ändå få det sagt, säger Delmon Haffo till tidningen.

I webb-tvinspelningen som lades ut på Youtube hörs flera av Haffos partikollegor skratta i bakgrunden. Ett beteende som fått skarp kritik och tvingat Moderaterna till storstädning. Haffos chef Per Nilsson har fått sluta som kommunikationschef, och flera tjänstemän har varnats.

– Det här är absolut inte en kultur som finns inom Moderaterna. Jag vill också be om ursäkt till alla mina kollegor som jag har satt i en väldigt dålig position. Det är ett totalt hjärnsläpp, säger Delmon Haffos till tidningen.

Läs mer:

Salemmoderat får sparken efter hora-citat

Krismöte i Salem efter skandal

Flera får gå efter hora-skandal