Sparkade 75-åring i ryggen

Mannen kunde inte tåla att en 75-åring bad honom ta ner fötterna från stolen.

När den äldre vänt ryggen till tog han sats och sparkade honom. Nu har domen fallit.

Misshandeln inträffade i mars förra året. Två män brukade besöka samma spelbutik i Jakobsberg och var bekanta med varandra.

En av männen, som är i 50-årsåldern, hade bara veckor tidigare blivit villkorligt frigiven från fängelset där han avtjänade ett straff för misshandel och grov misshandel.

I spelbutiken lade 50-åringen upp sina fötter på en stol och då bad den andra mannen, en 75-åring, honom att ta ner dem.

På en övervakningsfilm från spelbutiken ses 75-åringen försöka lägga en tidning under 50-åringens fötter, men när han inte lyckas drar han undan stolen så att fötterna faller ner. Han lägger tidningen på sitsen innan han går därifrån och sätter sig ner i en annan del av lokalen.

På nästa sekvens från övervakningsfilmen som åklagaren åberopat som bevis mot 50-åringen ses han ta sats och springa mot den äldre mannen som vänt ryggen åt honom. Han sparkar 75-åringen i ryggen och mannen faller till golvet.

Nu döms 50-åringen för misshandel.

Han är tidigare dömd flera gånger för flera fall av misshandel. Vid tidpunkten för den aktuella händelsen var han villkorligt frigiven och hade ett drygt halvår kvar – tid som han nu måste sitta av.

Han döms dessutom till fängelse i fyra månader och ska betala 18 600 kronor till 75-åringen i skadestånd.